Відкрити категорії

Картопляно-грибна запіканка




Сьогодні приготуємо неймовірно смачну картопляно-грибну запіканку. Відмінний варіант до сімейної вечері чи до святкового столу.

Інгредієнти:
гриби печериці (або лісові) - 700 г;
картопля - 800 г (8 шт.);
цибуля - 2 шт.;
сир твердий - 200 г;
яйця - 2-3 шт.;
вершки - 100 мл;
майонез - 80 г;
сіль - 1 ч. л.;
перець мелений чорний - 0,5 ч. л.;
масло рослинне - 100 г.

Картоплю попередньо відварити в мундирі.
Запікати при температурі 180 градусів 40 хвилин!

Процес приготування картопляно-грибної запіканки.


Нарізаємо печериці. Для цієї запіканки можна використовувати як печериці, так і лісові гриби. Тепер будемо обсмажувати гриби. На розпечену суху сковорідку викладаємо печериці.

1


Обсмажуємо, прикривши кришкою, до тих пір, поки вони не пустять рідину. Відкриваємо кришку, перемішуємо і будемо обсмажувати до тих пір, поки повністю не випарується рідина.

2


Тепер додаємо рослинне масло і обсмажуємо ще пару хвилин.

3


Цибулю нарізаємо півкільцями і будемо обсмажувати на рослинній олії до золотистого кольору.

4


Попередньо відварену картоплю в мундирі нарізаємо кільцями.

5


З'єднуємо гриби з цибулею. Додаємо сіль і перець, перемішуємо.

6


В скляну форму для запікання викладаємо всі інгредієнти шарами: картопля – гриби з цибулею – картопля.

7


Твердий сир натираємо на крупній тертці. Викладаємо зверху на картоплю. Зверху на сир викладаємо гриби.

8


Робимо заливку. В яйця додаємо вершки і майонез, все перемішуємо. Заливаємо заливкою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів.

9


Запіканка випікалася 40 хвилин, дістаємо її з духовки. Вийшла дуже ароматна і апетитна запіканка, її можна подавати до столу прямо в формі або розрізати на шматочки і посипати зеленню кропу.

10


Давайте її розріжемо.

11


Вийшло дуже смачно, ситно і ароматно!


Картопляно-грибна запіканка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com