Сирні пончики на швидку руку
Інгредієнти:
200-250 г сиру (9-18%),
1/2 ч.л. розпушувача,
1 яйце,
3 ст.л. цукру,
100 г борошна + ще трохи, якщо знадобиться,
щіпка солі,
рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування:
Розтираємо сир з цукром і яйцем.
Додаємо розпушувач і сіль, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто. Воно може трохи приставати до рук.
Розділити тісто на 2 частини та з кожної розкачати ковбаску товщиною близько 3,5 см. Нарізати ковбаску на невеликі шматочки.
У каструлі або грибокій сковорідці на середньому вогні розігріти олію. Її має бути стільки, щоб шматочки тіста в ній плавали. Порціями кладемо нарізане тісто і смажимо до золотистого-коричневого кольору з усіх боків (пончики самі перевертаються в олії).
Посипаємо цукровою пудрою й подаємо. Найсмачніші теплими, але і холодні також смачні.
Смачного!