Відкрити категорії

Кекс столичний




Інгредієнти:
Вершкове масло 205 г
цукор-пісок 200 г
яйце куряче 3 шт.
пшеничне борошно 265 г
розпушувач тесту 10 г
цукор ванільний 10 г
ізюм темний 150 г
цукрова пудра 10 г

Спосіб приготування:
Збийте міксером розм'якле масло. Додайте в масло цукор і продовжуйте ретельно збивати до тих пір, поки він не розчиниться.


По одному додайте яйця, при цьому продовжуйте збивати тісто.
Вийде воздушна світла маса.



Просійте борошно в миску з розпушувачем, всипте ванільний цукор і ще трохи збийте. У результаті отримаємо досить густе тісто.



Ізюм вимийте, замочіть в окропі на 2-3 хвилини, потім злегка обсушіть, обваляйте в борошні і додайте в готове тісто. Перемішайте, щоб рівномірно його розподлити.



Викладіть тісто в довільну форму, змащену маслом і посипану борошном. Вологим ножем або лопаткою проріжте поверхню вздовж, щоб потім на цьому місці вийшла рівна тріщина.



Випікайте в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці від 80 хвилин до 1,5 годин.



Готовий кекс зверху посипте цукровою пудрою.



Смачного!


Кекс столичний


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com