Відкрити категорії

Дріжджове тісто холодного приготування




Інгредієнти:
Борошно пшеничне 5 стак.
Молоко 1 стак.
Яйця курячі 2 шт.
Масло вершкове 200 г
Сіль 0,5 ч. л.
Цукор 0.5 ст.
Сухі дріжджі 11 г.

Спосіб приготування:
Дріжджове тісто холодного приготування відомо під назвами «французьке» або «хрущовське». Головна особливість цього тіста в тому, що підходить воно не в теплі, а в холодильнику. Вироби з цього тіста швидко печуться, виходять повітряними і м'якими, довго не черствіють, а скоринка у них апетитна і тоненька, як пергаментний папір.

Для тіста нам потрібно приготувати борошно, молоко, яйця, вершкове масло або маргарин, сіль, цукор і сухі швидкодіючі дріжджі.

Дріжджове тісто холодного приготування



Молоко злегка підігріваємо, змішуємо з сіллю, цукром і яйцями. Якщо на упаковці дріжджів написано, що вони додаються в рідину, то всипаємо в цю суміш дріжджі, але є і ті, які змішуються з борошном.



Розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло або маргарин нарізаємо дрібними шматочками й збиваємо з молочною сумішшю до дрібнозернистою суспензії.



Змішати борошно з дріжджами.



З'єднуємо молочну суміш з борошном, замішуємо м'яке тісто. Тісто не повинно бути крутим, допустима легка клейкість.



Формуємо з тіста кулю і поміщаємо його в просторий пакет, випускаємо повітря і пакет закриваємо застібкою або зав'язуємо. Поміщаємо тісто в холодильник мінімум на 4 години, але краще на ніч.



Готове тісто збільшується в розмірі і набуває характерної пористості. Витягаємо його з пакету, даємо зігрітися протягом 30 хвилин під серветкою і можна пекти дивні пироги і булочки.

   Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/drozhzhevoe-testo-kholodnogo-prigotovleniya

Дріжджове тісто холодного приготування


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com