Відкрити категорії

Бісквіт, який завжди вдається





Посуд для збивання білків повинен бути ретельно знежиреним - помитий содою, а потім протертий спиртом або горілкою.

Яйця повинні бути кімнатної температури.

Білки від жовтків відокремлювати ретельно, кожне яйце окремо, щоб у вже чисті білки не потрапила крапелька жовтка.

Інгредієнти:
Нам знадобляться на форму для торта діаметром 24 см:
Яйця середньої величини 8 штук.
Цукор 280 грам.
Борошно 280 грам.
Ванільний цукор 10-15 грам.
Горілка, коньяк або будь-який міцний алкоголь 2 столові ложки.
Сіль щіпка.

Спосіб приготування:
Ретельно розділяємо яйця на білки і жовтки.



Білки з дрібкою солі починаємо збивати спочатку на низьких оборотах, потім на середніх і високих оборотах до м'яких піків.



Потім потроху, буквально по чайній ложці, починаємо додавати в білки цукор змішаний з ванільним цукром, збиваємо на великих оборотах.




Продовжуємо збивати, поки не використаємо весь цукор. Білки повинні збити в тугу піну.
Але надмірно збивати їх теж не треба!



Тепер додаємо до білків жовтки - просто виливаємо їх у посуд, де у нас вже готові білки.



Гарненько збиваємо на середніх оборотах все разом, поки маса не стане однорідною за кольором. Це займає менше хвилини.



Тепер вливаємо в суміш горілку, перемішуємо на середніх оборотах міксера.



Борошно до цього часу у нас вже повинне бути просіяне. У три прийоми додаємо борошно,
обережно перемішуючи бісквітну масу зверху вниз.



Стежимо, щоб борошно розмішалось, як слід.



Дно форми змащуємо вершковим маслом або смальцем, посипаємо борошном. Виливаємо тісто у форму, розрівнюємо його.






Печемо бісквіт близько 45 хвилин при 190-200С. Бажано хоча б хвилин сорок не відкривати духовку, щоб тісто не осіло.
Готовність бісквіта визначаємо лучиною.



Якщо після утикання в тісто вона залишається сухою, то наш бісквіт готовий. Обережно, але рішуче обводимо ножем навколо форми, розкриваємо її. Знімаємо готовий виріб з дна форми за допомогою широкого ножа.



Бісквіт, приготований за цим рецептом, повинен остигати на решітці, щоб його дно не відсиріло.

Отриману заготівку можна використовувати для приготування торта не раніше, ніж через добу. У цьому випадку бісквіт буде добре різатися і при просоченні сиропом не стане мокрим і важким.
Смачного!


Бісквіт, який завжди вдається


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Пірошка
Дякую гарно)) Все вдалося )
фото
аліна
дуже вдалий рецепт... дякую
фото
ліна
Нарм гарний рецепт надіюсь вийде
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com