Відкрити категорії

Булочки з маком на Новий рік чи Різдво


Булочки з маком на Новий рік чи Різдво

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 500 г;
макова начинка - 300 г;
йогурт - 270 г;
середні яйця - 2 шт.;
свіжі дріжджі - 50 г;
цукор - 60 г;
вершкове масло - 100 г;
сіль - дрібка.

Пропонуємо приготувати такі красиві і апетитні булочки з маком. Це рецепт випічки, який ідеально підійде на Різдво чи на Новий рік.

Процес приготування булочок з маком.

  1. У велику миску насипте 500 г борошна. Також додайте дрібку солі і 60 г цукру. Потім також додайте 2 яєчних жовтки (залиште яєчні білки на потім, тому що ви будете використовувати їх для макової начинки), свіжі дріжджі 50 г, 100 г розтопленого і охолодженого вершкового масла,і 270 г натурального йогурту.

    Все перемішати дерев'яною ложкою або силіконовим шпателем. Поставте чашу для тіста під міксер. Місити тісто десь 5 хвилин. Після замісу воно повинно бути однорідним, але досить липким і пухким. Воно як і раніше буде прилипати до стінок миски. Ви також можете місити вручну, але це займе більше часу.

    Залиште тісто в тій же мисці. Накрийте його бавовняною тканиною. Залишити підніматися мінімум на 1 годину. Вибирайте тепле і безвітряне місце. Через 1 годину воно повинно добре вирости.
    Замішуємо тісто на булочки
  2. У глибоку миску кладемо 300 г макової начинки (дивись рецепт приготування макової начинки) кімнатної температури. Ще додамо в масу збиті білки. Тут ми використовуємо два яєчні білки, які були відкладені під час приготування дріжджового тіста. Однак пам'ятайте, що не можна збивати білки занадто довго. Макову начинку акуратно перемішати зі збитими білками. Найкраще використовувати для цього шпатель.

    Порада: Для приготування макових булочок можна використовувати на 100 г більше макової начинки, і вони теж вийдуть смачними.
    Робимо макову начинку для булочок
  3. Викладіть дріжджове тісто на чистий стіл, злегка присипаний борошном. Сформуйте з нього кулю. Розділіть тісто на дві рівні частини. Відкладіть одну частину в сторону і накрийте тканиною, щоб вона не висихала. З другої частини тіста розкачайте прямокутник розміром приблизно 25 х 38 см.

    На корж із дріжджового тіста рівномірно розподілити частину макової начинки, змішаної зі збитим яєчним білком.
    Розподіляємо макову начинку на тісті
  4. Згорніть все у рулет. Гострим ножем або натягнутою ниткою розділіть рулет на 10 рівних частин. Наприклад, паличками для суші зробіть поглиблення в кожній булочці, як показано на фото. Таким же чином приготуйте булочки, використовуючи другий шматок дріжджового тіста.
    Формуємо з тіста булочки
  5. Викладіть сформовані булочки на деко, застелене папером для випічки. Залишайте між ними проміжки, тому що булочки ростуть при випічці. Накрийте деко з булочками чистою бавовняною тканиною на 20-30 хвилин, щоб вони виросли ще в об’ємі.

    Перед випіканням можна булочки змазати сумішшю з невеликого жовтка і 2 ст. л. молока.

    Розігрійте духовку до 185 градусів з функцією випічки вгору-вниз. Поставте форму з булочками в розігріту духовку. Виберіть середню полицю. Випікайте булочки з маком приблизно 15-18 хвилин, поки вони не стануть ще більшими і золотисто-коричневими. Булочки можна виймати з духовки відразу після випічки.
    Випікаємо булочки з маком у духовці при 185 градусах десь 15-20 хвилин
  6. Після повного охолодження булочки з маком можна покрити глазур'ю. Перш ніж глазур захолоне, посипте їх, наприклад, подрібненими горіхами або дрібно посипаною сумішшю різних сухофруктів і горіхів.
  7. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Французька
Опис: Булочки з маком на Новий рік чи Різдво - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 233 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 57)
Ключові слова: Солодка випічка / Новий Рік / Різдвяні рецепти

Булочки з маком на Новий рік чи Різдво


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com