Відкрити категорії

Як приготувати макову начинку


Як приготувати макову начинку

Інгредієнти:

сухий мак - 500 г;
курага - 50 г;
сушена журавлина - 50 г;
волоські горіхи - 70 г;
родзинки - 50 г;
натуральний мед - 4 ст. л.;
цукор - 100 г;
цукати з цедри апельсина - 100 г;
вершкове масло - 20 г.

Сьогодні приготуємо макову начинку. Ви можете використовувати її для бісквітів, булочок, макового пирога. Це перевірений і надійний рецепт. Також можна розділити макову начинку на порції і заморозити.

Рецепт приготування макової начинки.

  1. Покладіть мак в каструлю і залийте 3 склянками води. Все перемішати і довести до кипіння. Уменшіть потужність конфорки до мінімуму і варіть ще п'ять хвилин. Після закінчення цього часу «вилийте» все це у дрібне ситечко, поставлене, наприклад, на широку миску, і залиште на 20 хвилин, щоб мак охолов.

    Порада: якщо у вас є мелений мак, просто залийте його окропом і дайте йому охолонути. Використовуйте марлю, щоб висушити надлишки води.
    Відварити мак
  2. Подрібнити злегка остиглий мак і добре «прибрати» зайву воду за допомогою м'ясорубки з насадкою із самою дрібною сіткою. Іноді потрібно двічі перекрутити.
    Перекрутити мак
  3. Поки варений мак остигає, приготуйте сухофрукти та інші добавки. На фото нижче вже приготовлені цукати з цедри апельсина. Також підійдуть цукати з імбиру і ананаса, але їх потрібно нарізати більш дрібно.

    Додамо 50 г родзинок і 50 г сушеної журавлини, 50 г кураги. Все потрібно нарізати більш дрібними шматочками.

    Порада: замість родзинок можна додати подрібнені фініки, інжир.
    Підготувати сухофрукти
  4. Перемелений і остиглий мак кладу в каструлю побільше, щоб мені було зручніше додавати інгредієнти і в кінці злегка підігріти всю масу. Налийте в каструлю 4 ст. л. натурального меду. Всипати близько 100 г цукру. Додайте близько 20 г вершкового масла і близько 70 г подрібнених горіхів. Найкраще підійдуть волоські горіхи або суміш волоських горіхів і горіхів пекан.
    Також підготуйте інші продукти
  5. Також додайте всі приготовані раніше сухофрукти і перемішайте масу. Поставте каструлю на конфорку з мінімальною потужністю. Макову масу помішувати, поки масло не розтане і маса не стане однорідною. Однак це не повинно зайняти більше п'яти хвилин.
    В мак додайте всі приготовані раніше сухофрукти і перемішайте масу
  6. Тепер макова маса готова до вживання.

    Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 10 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати макову начинку - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 493 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 33)
Ключові слова: Солодка випічка

Як приготувати макову начинку


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com