Відкрити категорії

Як приготувати апельсиновий кекс


Як приготувати апельсиновий кекс

Інгредієнти:

борошно - 150 г;
розтоплене вершкове масло - 100 г;
цукор - 140 г
цедра і сік 1 великого апельсина;
великі яйця – 2 шт.;
ванільний цукор - 1 ч. л.;
розпушувач - 1,5 ч. л.;
сіль - дрібка.

Глазур:
апельсиновий сік - 2-3 ч. л.;
цедра – щіпка;
цукрова пудра - 70 г.

Сьогодні готуємо повітряний, легкий і ніжний кекс з насиченим апельсиновим смаком і ароматом. Він дуже простий у приготуванні, продукти звичайнісінькі, але результат чудовий.

Процес приготування апельсинового кексу.

  1. Потрібно натерти цедру апельсина.
    Натерти цедру апельсина
  2. Вичавити сік. У нас вийшло 120 мл - це досить пристойно. В тісто додамо 100 мл, а інше піде в глазур.
    Вичавити сік з апельсина
  3. У глибокій мисці 1 стакан борошна без гірки змішуємо з 1,5 ч. л. розпушувачем.
    Змішуємо борошно з розпушувачем
  4. 2 середніх яйця, 2/3 склянки цукру, 1 чайна ложка ванільного цукру або ванільного екстракту і щіпку солі добре збиваємо міксером на середній, а потім високій швидкості до світлої, пишної, щільної маси, а це десь 5-7 хвилин.
    Робимо тісто для кекса - 1
  5. Збавляємо швидкість і вливаємо сюди ж 100 г остиглого розтопленого вершкового масла. Недовго перемішуємо і поступово додаємо борошно в 2-3 заходи. Перемішуємо на середній швидкості.
    Робимо тісто для кекса - 2
  6. В кінці тонкою цівкою вливаємо апельсиновий сік і додаємо цедру, але не всю, а трохи залишимо для глазурі.
    Робимо тісто для кекса - 3
  7. Випікати можна в будь-якій формі середнього розміру. Ми робили у формі 11 на 25 см. Для зручності форму застилаємо папером для випічки, змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто. Відправляємо у добре розігріту духовку до 180 градусів на 35 хвилин до рум'яного кольору. Готовність можна перевірити зубочисткою. Вона повинна вийти сухою.
    Випікаємо апельсиновий кекс
  8. Даємо кексу охолонути у формі хвилин 10-15. А тим часом готуємо глазур. Змішуємо 0,5 склянки цукрової пудри з апельсиновим соком. Сік потрібно додавати поступово. Консистенцію можете регулювати самі - зробити глазур рідшою або більш щільною.
    Робимо глазур для кексу
  9. Теплий кекс покриваємо глазур'ю і даємо їй схопитися. Такий кекс дуже смачний в теплому вигляді і його краще зберігати в закритому контейнері або під харчовою плівкою.
    Теплий кекс покриваємо глазур'ю

    Смачного!
Час приготування: 35 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Як приготувати апельсиновий кекс - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 337 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 55)
Ключові слова: Солодка випічка / Десерти

Як приготувати апельсиновий кекс


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com