Відкрити категорії

Тірамісу класичний




Інгредієнти:
Бісквіт:
5 яєць
1 сткана цукру
1 склянка борошна
10 гр. розпушувача
щіпка солі

Крем і просочення:
250 гр сиру маскарпоне
2 яйця (ділимо потім на жовтки і білки)
1 склянка цукрової пудри
3 ст.лож коньяку / рому / лікеру
3 склянки кави (вже міцно звареного та охолодженого)
какао для посипання.


Приготування:
1. Для приготування бісквіта потрібно збити яйця з цукром, до білого стану, борошно просіяти з розпушувачем через сито, ввести поступово в яєчну суміш. Збивати. Додати сіль. Вилити в форму і випікати при 180 градусах, до готовності, приблизно 20 хвилин.
2.Відділити білки від жовтків, збити жовтки з цукровою пудрою, але залишити близько 5 столових ложок для збивання білків. Збити білки до білої стійкої піни, поступово додати пудру, викласти сир маскарпоне в миску і перемішати вінчиком акуратно, додати спочатку яєчну суміш, перемішати, а потім білки і коньяк до смаку, крем буде трохи рідкуватий.
3.На дно форми викласти шар крему, потім акуратно і швидко опускати розрізаний на смужки бісквіт в каву і викладати на крем, потім знову шар крему і шар бісквітних полосочок, а зверху крем.
Зверху посипати какао і на ніч в холодильник.
Виходить дуже смачно і соковито.


Тірамісу класичний
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com