Банановий хліб
Банановий кекс або хліб, як його називають на батьківщині, неймовірно ароматний, ситний і дуже простий у приготуванні. Від бананових маффінів він відрізняється своєю щільною текстурою. Його можна зробити як із сухофруктами, так і рубаним шоколадом, горіхами. Його можна приготувати в іншій формі у вигляді пирога. Найголовніше - це стиглий, а краще перестиглий банан. Тоді у нас буде насичений смак і аромат.
Інгредієнти:
стиглі банани - 3 середніх (виходить 1 1/2 ст. пюре);
м'яке вершкове масло - 80 г;
цукор - 1/2 ст. (110 г);
яйця – 2 шт.;
натуральний йогурт - 80 мл;
борошно - 1 2/3 ст. (250 г);
розпушувача – 1/2 ч. л.;
сіль - 1/2 ч. л.;
сода - на кінчику ч. л.
жменя родзинок - десь 80 г;
жменя кураги - десь 70 г;
горіхи за бажанням.
1 стакан = 250 мл
Процес приготування бананового хлібу.
Розімніть 3 середніх банана. Можна виделкою або чим вам подобається.
80 г м'якого вершкового масла і півсклянки цукру зіб'ємо міксером приблизно 1 хвилину. По одному додаємо яйця.
Як тільки вони перемішалися, додаємо бананове пюре, 80 мл натурального йогурту без добавок (в даному випадку 3,5% жирності). Зовсім небагато зіб’ємо і просіваємо туди сухі інгредієнти: 250 г борошна, 1/2 чайної ложки розпушувача, 1/2 чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки соди. Перемішуємо на низькій або середній швидкості, щоб все поєдналося. Але не перестарайтеся, щоб хліб не був надто щільним.
Додаємо сухофрукти. Вданому випадку ізюм та курага. Попередньо замочуємо їх в гарячій воді на кілька хвилин. Перемішуємо.
Форму для хлібу застелимо папером для випічки, змажемо вершковим маслом, щоб легше було витягати. Виливаємо тісто у форму, зверху можете за бажанням посипати якими-небудь горіхами. В даному випадку суміш дрібно рубаних волоських горіхів пекана, подрібнений мигдаль і насіння.
Відправляємо в розігріту духовку 180 градусів. А ось час випікання залежить від ваших форми і духовки - від 40 хвилин і до готовності. В даному випадку випікається приблизно 1 годину і 20 хвилин. Якщо верх почне сильно рум'яниться, а всередині хліб ще сирий, просто накрийте його фольгою. Готовність перевірити зубочисткою.
Зберігати хліб краще під плівкою або в закритому контейнері.
Смачного!