Відкрити категорії

Банановий хліб




Банановий кекс або хліб, як його називають на батьківщині, неймовірно ароматний, ситний і дуже простий у приготуванні. Від бананових маффінів він відрізняється своєю щільною текстурою. Його можна зробити як із сухофруктами, так і рубаним шоколадом, горіхами. Його можна приготувати в іншій формі у вигляді пирога. Найголовніше - це стиглий, а краще перестиглий банан. Тоді у нас буде насичений смак і аромат.

Інгредієнти:
стиглі банани - 3 середніх (виходить 1 1/2 ст. пюре);
м'яке вершкове масло - 80 г;
цукор - 1/2 ст. (110 г);
яйця – 2 шт.;
натуральний йогурт - 80 мл;
борошно - 1 2/3 ст. (250 г);
розпушувача – 1/2 ч. л.;
сіль - 1/2 ч. л.;
сода - на кінчику ч. л.
жменя родзинок - десь 80 г;
жменя кураги - десь 70 г;
горіхи за бажанням.

1 стакан = 250 мл

Процес приготування бананового хлібу.


Розімніть 3 середніх банана. Можна виделкою або чим вам подобається.

1


80 г м'якого вершкового масла і півсклянки цукру зіб'ємо міксером приблизно 1 хвилину. По одному додаємо яйця.

2


Як тільки вони перемішалися, додаємо бананове пюре, 80 мл натурального йогурту без добавок (в даному випадку 3,5% жирності). Зовсім небагато зіб’ємо і просіваємо туди сухі інгредієнти: 250 г борошна, 1/2 чайної ложки розпушувача, 1/2 чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки соди. Перемішуємо на низькій або середній швидкості, щоб все поєдналося. Але не перестарайтеся, щоб хліб не був надто щільним.

3


Додаємо сухофрукти. Вданому випадку ізюм та курага. Попередньо замочуємо їх в гарячій воді на кілька хвилин. Перемішуємо.

4


Форму для хлібу застелимо папером для випічки, змажемо вершковим маслом, щоб легше було витягати. Виливаємо тісто у форму, зверху можете за бажанням посипати якими-небудь горіхами. В даному випадку суміш дрібно рубаних волоських горіхів пекана, подрібнений мигдаль і насіння.

5


Відправляємо в розігріту духовку 180 градусів. А ось час випікання залежить від ваших форми і духовки - від 40 хвилин і до готовності. В даному випадку випікається приблизно 1 годину і 20 хвилин. Якщо верх почне сильно рум'яниться, а всередині хліб ще сирий, просто накрийте його фольгою. Готовність перевірити зубочисткою.

6


Зберігати хліб краще під плівкою або в закритому контейнері.

7


Смачного!


Банановий хліб
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com