Відкрити категорії

Дріжджове тісто без опари




Сьогодні рецепт дріжджового тіста без приготування опари.

Інгредієнти:
молоко тепле – 400 мл;
цукор - 5 ст. л.;
сухі дріжджі - 1 ст. л.;
борошно - 750-800 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
рослинне масло - 1 ст. л.;
дрібка солі.

Обов'язково просіваємо борошно. Борошно збагачується киснем і тісто виходить м'яким і повітряним.

Вихід готового тіста - 1,4 кг.

Процес приготування дріжджового тіста без опари.


Влити молоко в каструлю і розігріти до 30 градусів.

1


В тепле молоко висипаємо сухі дріжджі, перемішаємо і даємо постояти 10 хвилин, щоб дріжджі розчинилися.

2

З'єднуємо яйця, цукор і щіпку солі. Все перемішуємо.

3


В яєчну суміш додаємо охолоджене розтоплене вершкове масло.

4


З'єднуємо молоко з яєчною сумішшю. В борошні робимо поглиблення і виливаємо суміш.

5


Перемішуємо.

6


Потім додаємо ложку рослинної олії і вимішуємо тісто руками. В даному випадку це зайняло 7 хвилин. Вона стало м'яким, піддатливим і не прилипає до рук.

7


Рослинним маслом змазуємо миску, викладаємо наше тісто і накриваємо плівкою. Тісто залишаємо в теплому місці на годину-півтора для збільшення в об'ємі.

8


Тісто піднялося, трохи його обминаємо і можна формувати випічку.

9


З цього тіста можна зробити булочки, рогалики, ватрушки, пиріжки як з солодкою так і з солоною начинкою.

10


Смачної випічки!


Дріжджове тісто без опари


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com