Відкрити категорії

Великодній кекс на дріжджах




Пропонуємо сьогодні приготувати класичний європейський кекс з м'якого дріжджового тіста, який традиційно печуть з родзинками і мигдалем. Ви за своїм бажанням можете додати інші сухофрукти. Цей кекс виходить дуже смачним, м'яким, ароматним і в міру солодким.

Інгредієнти:
пшеничне борошно - 300 г;
швидкодіючі дріжджі - 6 г;
вершкове масло - 100 г (+ 10 г для змащування форми);
цукор - 80 г;
ванільний цукор - 15 г;
апельсиновий сік - 100 г;
цедра апельсина - 1 ст. ложка;
молоко - 160 мл;
ізюм - 80 г;
мигдальні пелюстки - 10 г;
яйце - 1 шт.;
сіль - 0,5 ч. ложки;
цукрова пудра (для посипки) - 10 г.

Процес приготування Великоднього кексу.


Насамперед необхідно підготувати родзинки. Ізюм потрібно промити в гарячій воді, щоб позбутися від масла, воску і консервантів. Потім заливаємо його гарячою водою на пару годин.

1


Далі необхідно розвести дріжджі. Для цього в глибоку миску наливаємо тепле молоко, до нього додаємо дріжджі, 1 столову ложку цукру і 2 столових ложки борошна від загальної маси підготовлених інгредієнтів. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім накриваємо харчовою плівкою і робимо надріз ножем в середині для того, щоб тісто дихало.

2

Залишаємо підніматися в теплому місці приблизно 30 хвилин. Готовність визначайте по опарі, вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази.

3


Тим часом займемося тістом. В глибоку миску виливаємо яйце, до нього додаємо цукор, перемішуємо вінчиком до пишності і повного розчинення цукру.

4


Додаємо ванільний цукор з натуральною ваніллю або 1 чайну ложку ванільної есенції. Потім сіль. Перемішуємо до однорідності.

5


Додаємо розм'якшене вершкове масло, ретельно перемішуємо. Потім додаємо теплий апельсиновий сік, перемішуємо.

6


Додаємо половину борошна, що залишилося, перемішуємо.

7


Додаємо отриману опару в тісто, якісно перемішуємо кулінарною лопаткою.

8


Додаємо решту борошна. Перемішуємо.

9


Додаємо ізюм, цедру апельсина, ягоди червоної смородини (це все за бажанням), перемішуємо в однорідну масу.

10


Можете брати будь-яку форму для випічки. Змазуємо її вершковим маслом. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи. Накриваємо форму з тістом рушником або харчовою плівкою. Залишаємо в теплому місці на 1 годину.

11


Контролюйте процес піднімання. Повинно залишилося приблизно 2 см від краю форми, інакше під час випікання тісто вилізе через краї.

12


Випікаємо в духовці при 180 градусів протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Готовий кекс дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути - приблизно 5-10 хвилин.

13


Посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо за вашим смаком.

14


Смачного!


Великодній кекс на дріжджах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com