Відкрити категорії

Великодній кекс на дріжджах


Великодній кекс на дріжджах


Пропонуємо сьогодні приготувати класичний європейський кекс з м'якого дріжджового тіста, який традиційно печуть з родзинками і мигдалем. Ви за своїм бажанням можете додати інші сухофрукти. Цей кекс виходить дуже смачним, м'яким, ароматним і в міру солодким.

Інгредієнти:
пшеничне борошно - 300 г;
швидкодіючі дріжджі - 6 г;
вершкове масло - 100 г (+ 10 г для змащування форми);
цукор - 80 г;
ванільний цукор - 15 г;
апельсиновий сік - 100 г;
цедра апельсина - 1 ст. ложка;
молоко - 160 мл;
ізюм - 80 г;
мигдальні пелюстки - 10 г;
яйце - 1 шт.;
сіль - 0,5 ч. ложки;
цукрова пудра (для посипки) - 10 г.

Процес приготування Великоднього кексу.


Насамперед необхідно підготувати родзинки. Ізюм потрібно промити в гарячій воді, щоб позбутися від масла, воску і консервантів. Потім заливаємо його гарячою водою на пару годин.

11


Далі необхідно розвести дріжджі. Для цього в глибоку миску наливаємо тепле молоко, до нього додаємо дріжджі, 1 столову ложку цукру і 2 столових ложки борошна від загальної маси підготовлених інгредієнтів. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім накриваємо харчовою плівкою і робимо надріз ножем в середині для того, щоб тісто дихало.

22


Залишаємо підніматися в теплому місці приблизно 30 хвилин. Готовність визначайте по опарі, вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази.

33

Рекламний блок
Тим часом займемося тістом. В глибоку миску виливаємо яйце, до нього додаємо цукор, перемішуємо вінчиком до пишності і повного розчинення цукру.

44


Додаємо ванільний цукор з натуральною ваніллю або 1 чайну ложку ванільної есенції. Потім сіль. Перемішуємо до однорідності.

55


Додаємо розм'якшене вершкове масло, ретельно перемішуємо. Потім додаємо теплий апельсиновий сік, перемішуємо.

66


Додаємо половину борошна, що залишилося, перемішуємо.

77


Додаємо отриману опару в тісто, якісно перемішуємо кулінарною лопаткою.

88


Додаємо решту борошна. Перемішуємо.

99


Додаємо ізюм, цедру апельсина, ягоди червоної смородини (це все за бажанням), перемішуємо в однорідну масу.

1010


Можете брати будь-яку форму для випічки. Змазуємо її вершковим маслом. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи. Накриваємо форму з тістом рушником або харчовою плівкою. Залишаємо в теплому місці на 1 годину.

1111


Контролюйте процес піднімання. Повинно залишилося приблизно 2 см від краю форми, інакше під час випікання тісто вилізе через краї.

1212


Випікаємо в духовці при 180 градусів протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Готовий кекс дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути - приблизно 5-10 хвилин.

1313


Посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо за вашим смаком.

1414


Смачного!

Рекламний блок
Великодній кекс на дріжджах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com