Сирна паска печена
Ось на порозі вже один з найбільших християнських свят - це світле воскресіння Господа. І в честь цього прекрасного свята хочеться з Вами поділитися дуже простим, а головне смачним рецептом приготування паски. Цей рецепт простий тим, що нам не потрібно возитися з дріжджовим тістом. Це тісто буде на сирній основі.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
цукор - 200 г;
домашній сир - 300 г;
сода - 1 ч. л.;
оцет 9% - 1 ч. л.;
вершкове масло - 150 г;
ванілін;
борошно - 1 – 2,5 ст.;
курага;
цукати.
Процес приготування сирної паски.
До яєць додаємо цукор і збиваємо.
Додаємо розтоплене вершкове масло. Воно не повинно бути гарячим. Збиваємо ще буквально хвилинку.
Сюди додаємо сир. Він може бути абсолютно будь-якої жирності (чим жирніше сир, тим більше борошна вам знадобиться). Збиваємо міксером. Якщо ви використовуєте домашній сир, то після збивання у вас залишаться крупинки в тісті. Не хвилюйтеся, під час випічки це все розчиниться.
Переливаємо все у велику миску, щоб було зручніше працювати. Тепер соду потрібно погасити оцтом.
За бажанням сюди додаємо ванілін і частину борошна. Борошно вводити в декілька етапів. Оскільки для цього тіста вам може знадобитися від 1 стакана до 2,5 - все залежить від жирності сиру. Тісто повинно вийти досить густим, воно не повинно стікати з вашої лопатки.
У готове тісто додаємо подрібнену курагу і цукати. Ви можете додати абсолютно все, що хочете. Все добре перемішуємо і відправляємо у форму. Форму змастити рослинною олією і притрусити борошном. Паску залишаємо відпочити 10-15 хвилин.
А тим часом, розігріємо духовку до 160 градусів. Випікати паску потрібно від 50 хвилин до 1,5 години. Перевіряйте готовність зубочисткою. Даємо пасці повністю охолонути.
Паску прикрашаємо за Вашим смаком.
Смачного!