Відкрити категорії

Рецепт паски і білкової глазурі




Ці пасочки щільні, здобні, розсипчасті і не сухі! З солодкими цукатами і сушеною журавлиною подарують вам радість у світле свято Великодня.

Я покажу вам, як приготувати красиву, глянсову, білу неймовірно смачну глазур для пасок. Вона після розставання не кришиться, в ній міститься яєчний білок, але він там не сирий. Перед початком приготування перевірте, щоб всі ваші продукти мали кімнатну температуру.

Інгредієнти: на 4 невеликих пасочки (або 1 велику і 1 маленьку)
Для опари:
дріжджі сухі - 7-10 г;
молоко - 220 г;
борошно - 200 г;
цукор - 1 ст. л.

Тісто (додати до опари):
жовтки - 5 шт. (90 г);
ванільний цукор (з натуральною ваніллю) - 15 г;
цукор - 125 г;
сіль - 4 г;
масло вершкове м'яке - 155 г;
борошно ~ 290 г;
цедра 1 апельсина;
будь-які горішки, сухофрукти;
цукати - 90 г;
сушена журавлина - 40 г.

Глазур білкова заварна:
2 білка;
125 г цукру.

Процес приготування пасок.


Спочатку приготуємо опару. В рецепті я використовувала сухі дріжджі, але можна використовувати і живі. Додаємо їх до чаші для змішування, висипаємо одну столову ложку цукру і заливаємо все теплим молоком. Молоко повинно бути температурою десь 35-40 градусів. Добре перемішайте протягом 2 хвилин.

1


Потім через дрібне сито просіваємо борошно. Його краще просіювати два рази. Знову все добре перемішуємо вінчиком, щоб борошно з'єдналося з усіма компонентами.

2


Тепер накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце приблизно на годину. Теплим місцем може служити, наприклад, мультиварка, розігріта до 35 градусів.

3


Поки опара відпочиває, займемося приготуванням начинки. Щоб паски вийшли ароматними, раджу додати в тісто лимонну або апельсинову цедру. Знімайте тільки верхню частину, вона збагатить тісто дуже приємним цитрусовим ароматом.

4


До тіста додають абсолютно все, що ви любите. Ви можете використовувати горішки, сухофрукти, родзинки, курагу. Я буду додавати сушену журавлину та цукати.

5


Відокремлюємо жовтки від білків. Білки краще прибрати в холодильник, вони на якийсь час нам не знадобляться. В чаші для збивання з'єднуємо жовтки з ванільним цукром, додаємо сіль, цукор і добре перетираємо віночком.

6


Коли опара піднялася в об'ємі, додаємо до неї перетерті жовтки з цукром і добре перемішуємо руками. Після цього додати тепле розм'якшене масло і теж все добре перемішати за допомогою рук.

7


Коли маса стала однорідною, додаємо просіяну 2 частину борошна. Замішуємо тісто протягом 10 хвилин, робимо це плавними, ніжними рухами.

8


Потім формуємо з тіста грудочку, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину. Після того, як маса відпочине, збільшиться в об'ємі, в неї можна додати начинку. Додаємо цукати, сушену журавлину і апельсинову цедру. Тепер акуратними рухами змішуємо всі інгредієнти.

9


Дуже зручно пекти паски в готових паперових формах, але якщо у вас таких нема, то можете використовувати звичайні форми. Достатньо їх змастити маслом і вистелити боків папір для випічки. Формочки для паски добре змащуємо всередині маслом і заповнюємо їх тістом приблизно на 1/3. Краще всього помістити форми з майбутніми пасками на деко і поставити в тепле місце на 90 хвилин, накрити рушником.

10


Коли час минув розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо паски приблизно 30 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб вони не підгоріли.

11


Перевіряємо готовність зубочисткою. Перед тим, як діставати їх з форм дамо постояти хвилин 5. Потім вони дуже добре від них відходять. Їх краще покласти на бік. Через проміжки часу треба їх перекачувати, щоб вони зберегли форму і рівномірно охололи.

12

 

Як приготувати білкову глазур?


Випічка остигла, тепер можна покрити і глазур'ю. Для цього яєчні білки змішуємо з цукром і добре перетираємо за допомогою віночка приблизно 3-4 хвилини. Ставимо чашу з білками і цукром на водяну баню і дуже добре працюємо віночком приблизно 5 хвилин, постійно перевіряю пальчиком, щоб білки не згорнулися і не доварились. Якщо відчуваєте, що білки стали дуже гарячими, підніміть миску над паровою лазнею і продовжуйте перемішувати.

13


5 хвилин пройшло, знімайте з вогню і, продовжуйте збивати глазур ще недовго, до тих пір, поки вона не буде плавно стікати з віночка.

14


Щоб прикрасити паску, можна просто помістити її верхівку у глазур, трошки прокрутити. Я зробила потьоки за допомогою ложки.

15


Зверху глазурі можна посипати цедрою лимона або апельсина, горішками, сухофруктами. Даємо час, щоб глазур повністю застигла. Пасочки виходять дуже ароматними, смачними і красивими.

16


Я вам бажаю гарного, доброго і світлого свята Великодня. Смачного!


Рецепт паски і білкової глазурі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com