Відкрити категорії

Рецепт паски і білкової глазурі


Рецепт паски і білкової глазурі


Ці пасочки щільні, здобні, розсипчасті і не сухі! З солодкими цукатами і сушеною журавлиною подарують вам радість у світле свято Великодня.

Я покажу вам, як приготувати красиву, глянсову, білу неймовірно смачну глазур для пасок. Вона після розставання не кришиться, в ній міститься яєчний білок, але він там не сирий. Перед початком приготування перевірте, щоб всі ваші продукти мали кімнатну температуру.

Інгредієнти: на 4 невеликих пасочки (або 1 велику і 1 маленьку)
Для опари:
дріжджі сухі - 7-10 г;
молоко - 220 г;
борошно - 200 г;
цукор - 1 ст. л.

Тісто (додати до опари):
жовтки - 5 шт. (90 г);
ванільний цукор (з натуральною ваніллю) - 15 г;
цукор - 125 г;
сіль - 4 г;
масло вершкове м'яке - 155 г;
борошно ~ 290 г;
цедра 1 апельсина;
будь-які горішки, сухофрукти;
цукати - 90 г;
сушена журавлина - 40 г.

Глазур білкова заварна:
2 білка;
125 г цукру.

Процес приготування пасок.


Спочатку приготуємо опару. В рецепті я використовувала сухі дріжджі, але можна використовувати і живі. Додаємо їх до чаші для змішування, висипаємо одну столову ложку цукру і заливаємо все теплим молоком. Молоко повинно бути температурою десь 35-40 градусів. Добре перемішайте протягом 2 хвилин.

11


Потім через дрібне сито просіваємо борошно. Його краще просіювати два рази. Знову все добре перемішуємо вінчиком, щоб борошно з'єдналося з усіма компонентами.

22


Тепер накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце приблизно на годину. Теплим місцем може служити, наприклад, мультиварка, розігріта до 35 градусів.

33


Поки опара відпочиває, займемося приготуванням начинки. Щоб паски вийшли ароматними, раджу додати в тісто лимонну або апельсинову цедру. Знімайте тільки верхню частину, вона збагатить тісто дуже приємним цитрусовим ароматом.

44

Рекламний блок
До тіста додають абсолютно все, що ви любите. Ви можете використовувати горішки, сухофрукти, родзинки, курагу. Я буду додавати сушену журавлину та цукати.

55


Відокремлюємо жовтки від білків. Білки краще прибрати в холодильник, вони на якийсь час нам не знадобляться. В чаші для збивання з'єднуємо жовтки з ванільним цукром, додаємо сіль, цукор і добре перетираємо віночком.

66


Коли опара піднялася в об'ємі, додаємо до неї перетерті жовтки з цукром і добре перемішуємо руками. Після цього додати тепле розм'якшене масло і теж все добре перемішати за допомогою рук.

77


Коли маса стала однорідною, додаємо просіяну 2 частину борошна. Замішуємо тісто протягом 10 хвилин, робимо це плавними, ніжними рухами.

88


Потім формуємо з тіста грудочку, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину. Після того, як маса відпочине, збільшиться в об'ємі, в неї можна додати начинку. Додаємо цукати, сушену журавлину і апельсинову цедру. Тепер акуратними рухами змішуємо всі інгредієнти.

99


Дуже зручно пекти паски в готових паперових формах, але якщо у вас таких нема, то можете використовувати звичайні форми. Достатньо їх змастити маслом і вистелити боків папір для випічки. Формочки для паски добре змащуємо всередині маслом і заповнюємо їх тістом приблизно на 1/3. Краще всього помістити форми з майбутніми пасками на деко і поставити в тепле місце на 90 хвилин, накрити рушником.

1010


Коли час минув розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо паски приблизно 30 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб вони не підгоріли.

1111


Перевіряємо готовність зубочисткою. Перед тим, як діставати їх з форм дамо постояти хвилин 5. Потім вони дуже добре від них відходять. Їх краще покласти на бік. Через проміжки часу треба їх перекачувати, щоб вони зберегли форму і рівномірно охололи.

1212

 

Як приготувати білкову глазур?


Випічка остигла, тепер можна покрити і глазур'ю. Для цього яєчні білки змішуємо з цукром і добре перетираємо за допомогою віночка приблизно 3-4 хвилини. Ставимо чашу з білками і цукром на водяну баню і дуже добре працюємо віночком приблизно 5 хвилин, постійно перевіряю пальчиком, щоб білки не згорнулися і не доварились. Якщо відчуваєте, що білки стали дуже гарячими, підніміть миску над паровою лазнею і продовжуйте перемішувати.

1313


5 хвилин пройшло, знімайте з вогню і, продовжуйте збивати глазур ще недовго, до тих пір, поки вона не буде плавно стікати з віночка.

1414


Щоб прикрасити паску, можна просто помістити її верхівку у глазур, трошки прокрутити. Я зробила потьоки за допомогою ложки.

1515


Зверху глазурі можна посипати цедрою лимона або апельсина, горішками, сухофруктами. Даємо час, щоб глазур повністю застигла. Пасочки виходять дуже ароматними, смачними і красивими.

1616


Я вам бажаю гарного, доброго і світлого свята Великодня. Смачного!

Рекламний блок
Рецепт паски і білкової глазурі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com