Відкрити категорії

Великодній коровай


Великодній коровай


Привіт сьогодні буде простий, але дуже смачний Великодній коровай.

Інгредієнти:
кефір - 200 г (1 склянка);
борошно - 600-650 г;
вершкове масло - 100 г;
сметана - 100 г;
цукор - 180-200 г;
яйця - 3 шт.;
дріжджі сухі - 10 г;
рослинна олія - 2-3 ст. л.;
сіль – щіпка;
родзинки - 150 г;
ванільний цукор;
яєчний жовток;
насіння кунжуту.

Пропорція для заміни сухих дріжджів на свіжі - 1:3 (10 г сухих дріжджів = 30 г свіжих дріжджів).
Час випікання залежить від можливостей вашої духовки.

Процес приготування Великоднього короваю.


Приготуємо опару. В теплий кефір додати столову ложку цукру, дріжджі і дві столові ложки борошна.

11


Поки опара підходить, збиваємо міксером яйця з цукром до пишної білої маси.

22


Потім додаємо сметану, розтоплене вершкове масло і перемішуємо.

33


До опари додаємо цю масу і перемішуємо.

44

Рекламний блок
Поступово просіваємо в цю масу борошно, перемішуємо. Залишимо грамів 100 і просіємо цю частину на дошку.

55


Викладаємо тісто на дошку, вимішуємо, поки тісто не забере всю муку.

66


Потім наливаємо на дошку дві-три столові ложки рослинної олії і далі продовжуємо місити. Додаємо підготовлений ізюм і працюємо далі. Процес у нас займає хвилин 5-7.

77


Тепер перекладаємо його в миску, змащену рослинним маслом. Закриваємо і залишаємо на 1,5 години в теплому місці.

88


Ділимо тісто на три частини.

99


Скатуємо кожну в джгут приблизно 60 сантиметрів. Будемо робити таку велику косу.

1010


Кінці відрізаємо, формуємо кільце і викладаємо у форму діаметр 24-26 см. Дно і форму застилити пергаментом.

1111


Обрізки скачати в джут і зав'язати у вузол. Викладаємо в центр пирога. Залишимо ще на 35-40 хвилин.

1212


Потім змастити яєчним жовтком, посипати насінням кунжуту. Випікаємо приблизно 50 хвилин.

1313


Відразу виставити температуру на 180 градусів. Через 10-15 хвилин накрити верх фольгою, знизити температуру до 160 і далі випікати до готовності. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або звичайним ножем.

1414


Дати охолонути і вийняти з форми. Ось такий у нас всередині він виходить.

1515


Всім веселих свят, гарного настрою і приємного апетиту!

Рекламний блок
Великодній коровай


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com