Відкрити категорії

Булочки з маком


Булочки з маком


Ароматна, повітряна здоба з маком мало кого може залишити байдужим. Рулети, пироги і слойки знайомі кожному з дитинства. Сьогодні спечемо булочки з маком, а рецепт з фото допоможе навіть недосвідченим господаркам впоратися з їх приготуванням.

Інгредієнти:
молоко – 500 мл;
дріжджі сухі – 1 упаковка (11 г);
яйце – 1 шт.;
борошно – 500 г;
цукор – 300 г;
мак – 150 г;
масло вершкове – 80 г;
масло рослинне – 5 ст. ложок;
сіль – 1/2 ч. ложки.

Процес приготування булочок.


Приготування булочок необхідно починати з замочування маку. У невелику каструльку наливаємо 150 мл. молока. Насипаємо в нього мак, розмішуємо і кип'ятимо на невеликому вогні. Через 10-15 хвилин вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо мак набухати протягом 1-2 годин.

11


Тепер займемося приготуванням тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, рослинне масло, щіпку солі, яйце і 200 г цукру. Все ретельно перемішуємо.

22


Поступово додаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке еластичне тісто, яке не липне до рук і посуду. Накриваємо тісто серветкою і залишаємо в теплому місці.

33

Рекламний блок
Мак відкидаємо на ситечко і зціджуємо зайве молоко.

44


Перекладаємо мак в глибоку миску і додаємо 100 г цукру. Якщо хтось любить якнайсолодше можна додати більше. Замість цукру можна використовувати мед.

55


З допомогою ступки перетираємо маково-цукрову начинку для булочок.

66


Якщо тісто збільшилося в 2-3 рази, можна приступати до приготування булочок.

77


Тісто розділяємо на дві частини. Стіл посипаємо борошном. Тісто розкачуємо прямокутником. Чим тонше розкотимо тісто, тим більше шарів вийде в булочці.

88


Вершкове масло розтоплюємо. За допомогою пензлика змащуємо тісто. Мак викладаємо рівним тонким шаром. Розрівнюємо його ложкою.

99


По широкій стороні акуратно згортаємо рулет.

1010


Нарізаємо маковий рулет на шматочки шириною 3-4 см. Викладаємо їх на деко швом вниз.

1111


Надаємо булочці форму. Можна використовувати дерев'яну паличку для суші або ніж.

1212


Булочки з маком випікаємо в духовці, розігріті до 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Такі булочки подають з кавою, чаєм або молоком. Їх можна дати дитині в школу або взяти в дорогу.

1313


Приємного смаку!

Рекламний блок
Булочки з маком


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Салат" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua