Швидкий пиріг зі смородиною
Я дуже люблю їсти солодке, а вдома, на жаль, не залишилося зовсім нічого смачненького. Довелося придумувати, щоб такого приготувати солоденького і щоб не зайняло багато часу. Так як я заморозила на зиму багато ягід, вирішила залізти в запаси і спекти швидкий пиріг зі смородиною.
Пиріг з використанням смородини виходить незвичайним, ароматним і соковитим. Пиріг готується дуже легко. Саме приготування займає не більше десяти хвилин, а решту часу ви просто поглядаючи зрідка в духовку і займаєтеся своїми справами. Це відмінне рішення, коли на порозі очікуються гості.
Інгредієнти:
5 яєць;
200 г борошна;
3 ст. ложки цукру;
розпушувач – 0,5 ч. л.;
цукрова пудра;
200 г смородини;
ванільний цукор.
Процес готування пирога.
Збиваємо яйця до утворення пінки.
Кладемо цукор до яєць. Розмішуємо до розчинення цукру. Кладемо ванільний цукор і розпушувач. Змішуємо.
Додаємо борошно і вимішуємо тісто.
Висипаємо в тісто смородину і розподіляємо по всьому тісту. Смородину можна розморозити і обсушити, але я не розморожувала.
Змащуємо форму маслом і виливаємо готове тісто.
Розігріваємо духовку до 160 градусів і залишаємо пропікається сорок хвилин. Потім зменшуємо вогонь і даємо повністю пропектися. Якщо верх зарум'яниться, накрити верх пирога пекарським папером, щоб він не пригорав.
Акуратно витягнути пиріг з форми. Якщо пиріг пропікся, він легко відстане від форми. Посипати верх цукровою пудрою і прикрасити. Я для прикраси використовувала лохину.
Пиріг приготований! Даємо йому охолонути, а потім нарізаємо шматочками і подаємо до чаю. Пиріг виходить соковитим і з смачною кислинкою.
Приготування цього пирога відмінне рішення, щоб порадувати близьких і нежданих гостей!