Відкрити категорії

Гарбузово-шоколадний хліб




Інгредієнти:
борошно 250 г;
дріжджі (пресовані) 12 г;
молоко 70 мл;
жовток яєчний 2 шт.;
яйце куряче (для змащування) 1 шт.;
масло вершкове 30 г;
пюре гарбузове (печеного гарбуза) 80 г;
цукор 1 ст. л.;
сіль 0,5 ч. л.;
какао-порошок (з гіркою) 1 ст. л.

Як приготувати смачний хліб.


Тепле молоко змішати з дріжджами, цукром і 1 ст. л. борошна, залишити до появи «шапочки». Дріжджі, що підійшли, перемішати, додати жовтки, сіль, гарбузове пюре, борошно. Борошно додавати поступово, можливо його знадобитися більше або менше, це буде залежати якої консистенції гарбузове пюре. Замісити тісто, вмішати вершкове масло, добре вимішати.

1


Розділити тісто на дві частини, в одну додати какао, вмішати його в тісто. Накрити миску рушником.

2


Залишити тісто для вистоювання на 1 годину в теплому місці.

3


Розкачати в прямокутник гарбузове тісто і шоколадне приблизно 30 см в довжину і 15 завширшки. На гарбузовий прямокутник тіста скласти шоколадний і згорнути рулетом. Робочу поверхню при розкочування тіста притрусити борошном.

4


Укласти рулет швом вниз у форму змащену маслом. У мене хлібна форма, можна використовувати форму для кексу.

5


Дати підійти хлібу 1 годину в теплому місці. Я ставлю в мікрохвильовку зі склянкою гарячої води (мікрохвильовку не включаю). Перед випічкою змастити збитим яйцем, випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 30-35 хвилин.

6


Готовий хлібець звільнити від форми і остудити на решітці.

7

 

8


Смачного!


Гарбузово-шоколадний хліб
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com