Відкрити категорії

Яблучний штрудель


Яблучний штрудель


Дуже довго шукала рецепт справжнього штруделя з яблуками і нарешті знайшла. Як спекти справжній штрудель, щоб зовні тісто було хрустким, а всередині соковитим. Є дуже простий нюанс, про який я вам розповім в цьому рецепті.

Інгредієнти:
Для тіста:
250 г борошна;
жовток 1 яйця;
3 ст. ложки рослинної олії;
130 мл теплої кип'яченої води;
1 ст. ложка свіжевіджатого лимонного соку;
8-10 ст. топленого масла;
щіпка солі.

Для начинки:
1 кг яблук (соковиті, кисло-солодкі);
3-4 столові ложки цукру;
1 здобна булочка;
топлене масло для змащування форми.

Як спекти штрудель з яблуками.


Зважуємо 250 г борошна і просіваємо двічі.

Приготування яблучного штруделя - крок 1Приготування яблучного штруделя - крок 1


Відокремлюємо жовток від білка.

Приготування яблучного штруделя - крок 2Приготування яблучного штруделя - крок 2


У борошні робимо лунку, куди виливаємо жовток одного яйця.

Приготування яблучного штруделя - крок 3Приготування яблучного штруделя - крок 3


130 мл теплої кип'яченої води виливаємо в лунку борошна з жовтком.

Приготування яблучного штруделя - крок 4Приготування яблучного штруделя - крок 4


Туди ж додаємо 3 столові ложки рослинної олії.

Приготування яблучного штруделя - крок 5Приготування яблучного штруделя - крок 5


Після додаємо 1 столову ложку свіжевіджатого соку лимона без кісточок.

Приготування яблучного штруделя - крок 6Приготування яблучного штруделя - крок 6


Додаємо дрібку солі.

Приготування яблучного штруделя - крок 7Приготування яблучного штруделя - крок 7


Замішуємо тісто в кулю. На фотографії видно, що тісто не однорідне.

Приготування яблучного штруделя - крок 8Приготування яблучного штруделя - крок 8

Рекламний блок
Вимішуємо тісто до однорідного стану, м'якого і еластичного, щоб тісто не липло до рук. Борошна на підмішування трохи можна додати до початку замісу, але потім не можна, інакше тісто буде тугим. По часу приблизно 20-25 хвилин потрібно замішувати тісто.

Приготування яблучного штруделя - крок 9Приготування яблучного штруделя - крок 9


Готове тісто покласти в пакет і залишаємо на 1 годину постояти в кімнаті.

Приготування яблучного штруделя - крок 10Приготування яблучного штруделя - крок 10


Тим часом готуємо сухарі зі здобної булочки. Якщо такої немає, то можна замінити звичайним батоном. Булочку натираємо на тертці.

Приготування яблучного штруделя - крок 11Приготування яблучного штруделя - крок 11


Топлене масло я готую в мультиварці, дуже зручно. На цьому топленому маслі ми обсмажуємо сухарі, постійно помішуючи, до світло - золотистої хрусткої скоринки.

Приготування яблучного штруделя - крок 12Приготування яблучного штруделя - крок 12


Залишаємо остигати сухарі зі здобної булочки.

Приготування яблучного штруделя - крок 13Приготування яблучного штруделя - крок 13


Миємо яблука і очищаємо від шкірки.

Приготування яблучного штруделя - крок 14Приготування яблучного штруделя - крок 14


Очищені яблука нарізаємо соломкою і посипаємо цукром. Перемішуємо, можна збризнути соком лимона, щоб не потемніли.

Приготування яблучного штруделя - крок 15Приготування яблучного штруделя - крок 15


Тепер найскладніше завдання розкачати тісто. Для цього потрібно буде взяти скатертину або простирадло, накрити нею стіл, рясно посипати борошном і розкачати шар тіста до прозорого стану. Тісто розкочується дуже добре, якщо порвалося, то краще прибрати.

Приготування яблучного штруделя - крок 16Приготування яблучного штруделя - крок 16


Ось так треба розкачати на весь стіл. Нехай вас не бентежать нерівні краї.

Приготування яблучного штруделя - крок 17Приготування яблучного штруделя - крок 17


Тісто зорово ділимо на дві частини, одну частину посипаємо сухарями.

Приготування яблучного штруделя - крок 18Приготування яблучного штруделя - крок 18


Поверх сухарів розподіляємо яблука з цукром.

Приготування яблучного штруделя - крок 19Приготування яблучного штруделя - крок 19


Другу половинку тіста змащуємо розтопленим топленим маслом. Виходить два види тіста, з маслом буде хрустким, а без — соковитим.

Приготування яблучного штруделя - крок 20Приготування яблучного штруделя - крок 20


Починаємо згортати штрудель з яблук. Якщо б ми змазали всю поверхню тіста топленим маслом, то яблучна начинка не була б такою соковитою. А тісто без масла якраз утримує соковитість начинки.

Приготування яблучного штруделя - крок 21Приготування яблучного штруделя - крок 21


Краї тіста підверніть під штрудель.

Приготування яблучного штруделя - крок 22Приготування яблучного штруделя - крок 22


Згорнутий штрудель змащуємо топленим маслом.

Приготування яблучного штруделя - крок 23Приготування яблучного штруделя - крок 23


Викладаємо на деко з пекарським папером, попередньо змащений маслом.

Приготування яблучного штруделя - крок 24Приготування яблучного штруделя - крок 24


Випікаємо в духовці від 35 до 60 хвилин до золотистої скоринки. Температура випічки складає 190-200 градусів.

Приготування яблучного штруделя - крок 25Приготування яблучного штруделя - крок 25


На цій фотографії чітко видно, що зверху тісто хрустке, а начинка залишилася соковитою.

Приготування яблучного штруделя - крок 26Приготування яблучного штруделя - крок 26


Смачного!

Рекламний блок
Яблучний штрудель


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Смачно" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua