Відкрити категорії

Ягідні кекси




Сьогодні пропонуємо вам рецепт чудових кексів, які готуються з білим шоколадом, а також ягодами – замороженими або свіжими. Якщо ви вирішили купити заморожений продукт, тоді можете взяти ягідний мікс і його не треба розморожувати перед приготуванням.

Випічки зараз багато, але кекси – це щось особливе. Сьогодні ви будете готувати справді незвичайний десерт, так як білий шоколад і кислі ягоди – це відмінне поєднання. Приготувати таке смачне блюдо досить просто — потрібно кілька інгредієнтів і одну годину.

Ягідні кекси можуть стати вашими улюбленими, завдяки білому шоколаду, вони виходять ніжними, а ягоди роблять їх смак особливим. Експериментуйте з різними ягодами і тоді ви зможете приготувати кекси з різним смаком.

Інгредієнти:
2 ч. л. соку лимона;
125 мл рослинного масла;
250 мл молока;
150 г цукрового піску;
1 яйце;
3 ч. л. розпушувача;
260 г борошна;
200 г білого шоколаду;
1/4 ч. л. солі;
400 г заморожених ягід або свіжих.

Готуємо ягідні кекси з білим шоколадом.


Заливаємо в миску яйця, молоко, а також сік лимона і рослинне масло. Перемішуємо.

1


Далі нарізаємо на дрібні шматочки білий шоколад.

2


В іншу миску викладаємо сухі інгредієнти, тобто цукор, сіль, борошно, а також розпушувач і шоколад. Залишаємо половину білого шоколаду для прикраси. Перемішуємо.

3


Потім акуратно змішуємо ці дві маси. Якщо будуть маленькі грудочки, то не страшно, проте не перестарайтеся зі змішуванням, інакше кекси стануть жорсткими.

4


Потім додаємо в суміш ягоди. Якщо взяли заморожені фрукти, то не потрібно розморожувати, так як тісто може офарбитися.

5


Вмішуйте акуратно ягоди в тісто.

6


Далі викладаємо папір у формочки і наповнюємо їх тістом до верху, щоб при випіканні кекси утворили купол. Зверху посипаємо залишеним білим шоколадом. Якщо паперу немає, тоді просто змастіть маслом форми.

7


Ставимо страву випікатися десь 25 хв. при 180 градусів. Коли десерт набуде золотисто-коричневий відтінок, а при перевірці готовності зубочистка буде чистою, діставайте деко і подавайте кекси!

8


Смачного!


Ягідні кекси
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com