Ягідні кекси
Сьогодні пропонуємо вам рецепт чудових кексів, які готуються з білим шоколадом, а також ягодами – замороженими або свіжими. Якщо ви вирішили купити заморожений продукт, тоді можете взяти ягідний мікс і його не треба розморожувати перед приготуванням.
Випічки зараз багато, але кекси – це щось особливе. Сьогодні ви будете готувати справді незвичайний десерт, так як білий шоколад і кислі ягоди – це відмінне поєднання. Приготувати таке смачне блюдо досить просто — потрібно кілька інгредієнтів і одну годину.
Ягідні кекси можуть стати вашими улюбленими, завдяки білому шоколаду, вони виходять ніжними, а ягоди роблять їх смак особливим. Експериментуйте з різними ягодами і тоді ви зможете приготувати кекси з різним смаком.
Інгредієнти:
2 ч. л. соку лимона;
125 мл рослинного масла;
250 мл молока;
150 г цукрового піску;
1 яйце;
3 ч. л. розпушувача;
260 г борошна;
200 г білого шоколаду;
1/4 ч. л. солі;
400 г заморожених ягід або свіжих.
Готуємо ягідні кекси з білим шоколадом.
Заливаємо в миску яйця, молоко, а також сік лимона і рослинне масло. Перемішуємо.
Далі нарізаємо на дрібні шматочки білий шоколад.
В іншу миску викладаємо сухі інгредієнти, тобто цукор, сіль, борошно, а також розпушувач і шоколад. Залишаємо половину білого шоколаду для прикраси. Перемішуємо.
Потім акуратно змішуємо ці дві маси. Якщо будуть маленькі грудочки, то не страшно, проте не перестарайтеся зі змішуванням, інакше кекси стануть жорсткими.
Потім додаємо в суміш ягоди. Якщо взяли заморожені фрукти, то не потрібно розморожувати, так як тісто може офарбитися.
Вмішуйте акуратно ягоди в тісто.
Далі викладаємо папір у формочки і наповнюємо їх тістом до верху, щоб при випіканні кекси утворили купол. Зверху посипаємо залишеним білим шоколадом. Якщо паперу немає, тоді просто змастіть маслом форми.
Ставимо страву випікатися десь 25 хв. при 180 градусів. Коли десерт набуде золотисто-коричневий відтінок, а при перевірці готовності зубочистка буде чистою, діставайте деко і подавайте кекси!
Смачного!