Відкрити категорії

Рулет з маком




Маковий рулет може стати чудовим доповненням до будь-якого затишного домашнього застілля або ж порадувати гостей на святковому столі. При дотриманні рецептури його справді можна назвати чудовим. Він ніжно тане в роті.

Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 0,5 кг;
- тепла вода – 1 ст.;
- дріжджі – 6 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 10-12 ст. л.;
- сіль – 1 щіпка;
- маргарин або вершкове масло – 50 г;
- мак – 1 упаковка;

Приготування макового рулету.


Розтоплюємо в зручній мисці маргарин (вершкове масло). Розбиваємо в миску 1 яйце.

1


Додаємо в миску попередньо просіяне борошно, дріжджі і склянку теплої кип'яченої води.

2

В отриману суміш додаємо цукор, щіпку солі і все перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто ставимо в тепле місце на 1-1,5 години.

3


Після того, як тісто збільшилося в два рази, розкачуємо його тонким шаром товщиною близько 1,5 мм.

4


Отриманий пласт тіста змащуємо вершковим маслом.

5


Переходимо до приготування начинки. Для того, що мак став м'якше, ошпарюємо його крутим окропом, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь, поки вся зайва рідина не випарується.

6


Рівномірно розподіляємо начинку по тісту.

7


Зверху посипаємо начинку цукром за смаком.

8


З отриманої маси акуратно згортаємо рулет, викладаємо на деко і змащуємо зверху яйцем.

9


Рулет випікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 220 градусів.

10


Виймаємо рулет з духовки, даємо трохи охолонути.

11


Рулет нарізаємо на порційні шматочки.

12


Смачного!


Рулет з маком


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com