Печиво на молоці
Магазинні цукерки та печиво я намагаюся не купувати, чула про їх шкідливість. А домашні ласощі - це завжди будь ласка. Я часто печу пиріжки, торти і печиво. Одним з найпростіших і в той же час улюблених рецептів я хочу сьогодні поділитися з вами.
Цей рецепт має масу достоїнств. По-перше, він економічний. Адже з найпростіших продуктів, які є на будь-якій кухні, виходить багато смачного печива. По-друге, воно швидко готується. Найдовше - вирізати печиво фігурними формами. Ну, і по-третє, таке печиво можна сміливо запропонувати малюкам, адже для його приготування знадобляться тільки корисні продукти, а саме.
Інгредієнти:
- молоко – 0,5 ст.;
- цукор - 1 ст.;
- вершкове масло - 100 г (можна використовувати маргарин);
- куряче яйце - 1 шт.;
- борошно - 3 ст.;
- розпушувач - 1 уп.;
- сіль - 1/4 ч. л.;
- ванільний цукор - 1 пакетик.
Як приготувати печиво на молоці.
Я почала приготування тіста з молочного сиропу. Для цього я розвела в молоці цукровий пісок і закип'ятила. Молоко в мене зберігалося в морозилці, тому на поверхні ми бачимо пластівці.
Розтопила масло в мікрохвильовій печі. Можна, звичайно, це робити будь-яким зручним способом.
Розтоплене масло змішала з яйцем. Додала молочний сироп. Додала трохи солі і розпушувач.
Потроху додаючи борошно, я вимісила тісто. Воно повинне вийти еластичним, не буде липнути до рук. Прибрала тісто в холод на 30 хвилин.
Після перебування в холодильнику, тісто має стати ще більш гладким і еластичним. Я розкрутила його товщиною 0,5 см і почала вирізати фігурки спеціальними формочками. Якщо ви любите хрустке печиво, можна розкачувати тісто тонше. Чим товще буде розкатано тісто, тим більш м'якими вийдуть смаколики.
Деко я змастила маслом, виклала на нього печиво і випікала близько 10 хвилин при температурі 180 градусів.
З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 дека смачного, ароматного печива!