Відкрити категорії

Клафуті з вишнею




Клафуті - французьке блюдо, ягідний десерт. На мій погляд, це щось середнє між запіканкою, пирогом і омлетом. Порівняння з омлетом, звичайно, не зовсім правильне, так як омлет до десертів не належить, просто в рецепті досить багато яєць.

Цей кисло-солодкий десерт хороший для літа, коли багато свіжих ягід і фруктів. Але так як класичний клафуті саме з вишнею, а її в мене в морозилці багато, я вирішила зробити цей десерт, не чекаючи літа.

Інгредієнти:
- 200-400 г замороженої вишні;
- 4 яйця;
- 1-2 склянки вершків або молока (у мене вершки і молоко навпіл);
- 80 г борошна;
- 40 г цукру або цукрової пудри;
- кориця мелена.

Як приготувати клафуті з вишнею.


Дістала вишню з морозилки і, не чекаючи, коли вона повністю розмерзнеться, вийняла з неї кісточки.

1


Яйця збила з цукром.

2


Додала борошно, розмішала.

3


Вилила молоко і вершки, ретельно перемішала міксером, щоб не було грудок. Вийшло досить рідке тісто.

4


Формочки змастила рослинним маслом.

5


Виклала вишню.

6


Залила її тістом.

7


Випікала 20 хвилин при температурі 220 градусів.

8


Присипала сумішшю цукрової пудри і кориці.

9


Чудовий сніданок, десерт або полуденок для дорослих і дітей готовий.

10


Приємного смаку!


Клафуті з вишнею


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com