Відкрити категорії

Сочники з сиром


Сочники з сиром


Сьогодні я хочу представити Вашій увазі сочники з сиром. Таке смачне блюдо з сиром можна готувати не тільки до свят, але і в будь-який час. Напевно, багато хто ще пам'ятають прекрасні шкільні роки, коли сирні сочні були невід'ємною частиною шкільного сніданку. Адже страви з сиру були і залишаються дуже корисними для нашого організму в будь-якому віці, хоча ставитися до сиру потрібно з свідомістю справи.

Рецепт приготування сочників з сиром досить простий. Готувати їх швидко, до того ж всі продукти дуже прості та доступні. Практично у кожної господині вони є в наявності. Ну а якщо якогось інгредієнта не знайдеться, то його можна з легкістю придбати в найближчому магазині

Інгредієнти:
Для тіста:
Масло вершкове -120 г;
Цукор-пісок - 1/2 склянки;
Яйце куряче - 1 штука;
Сметана - 120 г;
Борошно пшеничне - 2,5 склянки (для самого тіста, а також приблизно 0,5 склянки для підсипки);
Розпушувач для тіста - 1 чайна ложка (замість розпушувача можна покласти 0,5 чайної ложки соди і 0,5 чайної ложки лимонної кислоти);
Сіль - щіпка.

Для начинки:
Сир - 250 г;
Цукор-пісок - 2 столові ложки;
Борошно - 2 столові ложки;
Сметана - 4 столові ложки;
Білок від одного яйця.

Для змазування:
- 1 жовток.

Як приготувати сочники з сиром.


Перш ніж приступити до приготування тіста, я дістаю з холодильника масло, щоб воно трохи зігрілось при кімнатній температурі і стало більш м'яким. Для цього достатньо хвилин 10 - 15. Тісто я буду готувати в кухонному комбайні, мені так зручніше, та і швидше виходить. Але якщо такого немає, то можна скористатися міксером або ж звичайним віночком.

Отже, в чашу комбайна всипаю половину склянки цукру (стакан у мене об'ємом 250 мл) і кладу 120 г розм'якшеного вершкового масла.

11


Цукор з маслом розмішую до однорідного стану. Правда я відразу поставила не ту насадку, вона краще підходить для збивання більш рідкого тіста або крему. Я її замінила на іншу, і все пішло добре. Іноді в процесі приготування виникають непередбачені ситуації, нічого не поробиш.

22


Потім вбиваю яйце, кладу сметану і далі збиваю все разом.

33


В отриману суміш додаємо просіяне борошно, сіль і розпушувач тіста. Коли спеціального розпушувача у мене немає, то я використовую соду, змішану з лимонною кислотою в рівних пропорціях, тобто половину чайної ложки соди і стільки ж лимонної кислоти.

44

Рекламний блок
З усіх інгредієнтів швидко замішую тісто. Довго вимішувати тісто не слід, так як воно «затягнеться» і буде жорстким.

55


Готове тісто викладаю з чаші комбайна на робочий стіл, злегка посипаний борошном.

66


Тісто вийшло ніжне, м'яке і злегка липне до рук, але це не страшно. Тісто зверху трохи посипаю борошном і, додатково вмочаючи руки в борошно, скачую з нього кулю.

77


Кульку з тіста кладу на тарілку, закриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник приблизно на годину. Якщо плівки немає, то її можна замінити звичайним поліетиленовим пакетом. Поки що моє тісто «відпочиває» в холодильнику, я приступаю до приготування сирної начинки. Начинку я готую вже без допомоги будь-якої техніки. Беру миску, в неї кладу сир і розминаю його виделкою.

88


Розбиваю яйце і відділяю жовток від білка. Жовток залишаю для змащування сочників, а білок піде в начинку. В розім'ятий сир додаю білок, хоча його бажано було б добре збити, але цього разу я полінувалася це зробити. Хоча смак сочників від цього практично не змінився. Туди ж кладу дві столові ложки цукру, дві столові ложки борошна і чотири столові ложки сметани.

99


Сирну начинку добре перемішуємо ложкою до однорідного стану і теж ставлю в холодильник.

1010


Перед розрізанням тіста я включаю розігріватися духовку до температури 170 градусів. Після закінчення години дістаю тісто з холодильника і викладаю його на робочий стіл, попередньо посипаний борошном. З тіста скачую ковбаску. Вона у мене вийшла довжиною 48 сантиметрів.

1111


Цю ковбаску я розрізаю приблизно на 12 рівних шматочків, тобто приблизно по 4 сантиметри кожен.

1212


З отриманих шматочків тіста скачую кульки.

1313


Потім беру одну кульку, і качалкою розкачую з нього круглий коржик. На половинку коржа кладу столову ложку сирної начинки.

1414


Після цього складаю корж майже навпіл, залишаючи невеликий відкритий краєчок сирної начинки.

1515


Сформований сочник кладу відразу на деко, в який попередньо ставлю на хвилину в духовку для розігріву і змащую вершковим маслом. Таким же чином формую всі залишилися сочні і складаю їх на деко. У мене на деко вмістилося за один раз шість штук. Залишений раніше в піалі яєчний жовток збиваю виделкою. Беру силіконовий пензлик, вмочую його під збитий жовток і змащую кожен сочень.

1616


Духовка в мене розігрілася до потрібної температури, тобто до 170 градусів, і я ставлю в неї деко.

1717


Час для випікання встановлюю 20 хвилин (у мене електрична духовка). Через 20 хвилин дістаю деко з готовими сочнями з духовки і перекладаю їх на тарілку.

1818


Деко ще раз змащую вершковим маслом, кладу на неї шість сочників, які також змащую яєчним жовтком і поставити випікати в духовку на 20 хвилин. Спечені смаколики перекладаю на тарілку до вже раніше приготованих.

Рекламний блок
Сочники з сиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com