Пончики кокосові



Пончики кокосові


Інгредієнти:
Для тіста:
Вода - 300 мл.,
Борошно вищого сорту - 750 грам,
Дріжджі сухі - 15 грам,
Цукор - 30 г.,
Сіль - 3 г;
Топлене масло чи маргарин - 50 мл.

Для сиропу:
Вода - 250 мілілітрів,
Цукор - 350 грамів,
Ванільний цукор або мелена кориця - 5 грамів,
Лимонна кислота - 1 грам.
Кокосова стружка.

Спосіб приготування:
Для початку готуємо суху і чисту глибоку ємність для замішування тіста. Робимо в ній опару - з'єднуємо теплу воду зі столовою сіллю, цукровим піском і дріжджами. Все акуратно розмішуємо до повного розчинення цукру. Поступово всипаємо одну третю просіяного пшеничного борошна і обережно вимішуємо, щоб уникнути утворення грудок.

11



Залишаємо опару на тридцять хвилин у тепле місце, попередньо накривши посудину кришкою. Коли рідка маса досить підніметься, додаємо розтоплене вершкове масло і борошно. Ретельно вимішуємо гладке, еластичне однорідне тісто і залишаємо його в теплі на п'ятнадцять хвилин.

22



З готового пишного дріжджового тіста виготовляємо кулі, в яких в подальшому робимо невеликі наскрізні отвори.

33



Розігріваємо рафіновану олію і смажимо у ній пончики до утворення рум'яної скоринки з усіх сторін протягом п'яти хвилин при температурі 160-170 градусів. Викладаємо на чисту серветку для стікання зайвого жиру.

44



Готуємо цукровий сироп. У маленьку каструльку до води додаємо цукровий пісок, корицю і лимонну кислоту. Ставимо на дуже повільний вогонь і постійно помішуємо до повного розчинення цукру. Коли сироп трохи увариться, знімаємо з вогню. Остиглі пончики занурюємо по черзі на кілька секунд у гарячий цукровий сироп, а потім в кокосову стружку.

55


Смачного!


Пончики кокосові


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок