Лаймові кекси



Лаймові кекси


Інгредієнти:
Масло вершкове - 125г
Борошно - 140г (1 склянка)
Цукор - 125г
Ванільний цукор - 1 чайна ложка
Яйця - 2 штуки
Молоко - 60-70мл (може знадобитися трохи більше)
Розпушувач - 2 чайні ложки
Сік лайма - 4 чайні ложки
Цедра половинки лайма
Лайм - 1 маленький або половинка великого
+ 150г цукру для сиропу
Цукрова пудра для посипання

Приготування:
Розітріть до однорідної маси масло кімнатної температури, цукор і ванільний цукор. Додайте яйця, цедру і сік лайма, змішайте до однорідності.
Поступово додайте просіяне борошно змішане з розпушувачем. Влийте молоко і перемішайте. Повинна вийти маса консистенції сметани.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змастіть форми для випічки маслом і присипте борошном (якщо випікаєте в силіконових формочках, то нічим змащувати не потрібно). Заповніть формочки на 2\3 тістом і поставте в розігріту духовку на 50-60 хвилин. Готові кекси вийміть з форми і поставте охолоджуватися.

Поки кекси холонуть приготуємо сироп.
Візьміть каструльку, наріжте в неї лайм і засипте цукром, варіть на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться.

Кекси проткніть у декількох місцях зубочисткою або ножем і просочіть сиропом, дірочки дозволять сиропу пройти всередину кексу і просочити його. Посипте цукровою пудрою і подавайте.

Смачного!

P.S. Кекси виходять дуже смачні, з щільною текстурою, трохи вологі за рахунок просочення, дуже нагадують покупні з варенням. Любителям цитрусових обов'язково сподобається. Ласуни можуть покласти в сироп побільше цукру.


Лаймові кекси


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок