Цибуля карамелізована
Інгредієнти:
Цибуля біла 2 шт.
Цукор 1.5 ст. л.
Сіль 1 щіпка
Оцет бальзамічний темний 5 ч. л.
Олія соняшникова рафінована 75 мл.
Спосіб приготування:
Цей гарнір чудово підійде до м'ясних страв, до риби або як закуска! Він виходить м'яким, злегка солодким, абсолютно не «злим», з легким смаком бальзамічного і невеликою кількістю карамельного соусу.
Цибулю чистимо й нарізаємо не дуже тонкими кільцями. Поділяємо кільця.

Обсмажуємо цибулю на соняшниковій рафінованій олії приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні, постійно перевертаючи, щоб вона стала м'якою, але не засмажити.
Вливаємо бальзамічний оцет, всипаємо цукор, сіль.
Перемішуємо. Обсмажуємо близько 15 хвилин, періодично помішуючи, поки соус (оцет з цукром і маслом) не загусне і цибуля не карамелізується.

Подаємо як гарнір або на закуску.
Джерело:
