Відкрити категорії

Як запекти свинину в духовці


Як запекти свинину в духовці

Інгредієнти:

свиняча шия - 1,5 кг;
часник - 6 зубчиків;
майоран - 3 ч. л.;
сіль - 2 неповних ч. л.;
чорний перець - за смаком;
насіння коріандру;
кмин - 0,5 ч. л.

Смажена свиняча шия - відмінна ідея не тільки для смачної вечері, але і для нарізки ковбаси для бутербродів. Рецепт дуже простий, м'ясо виходить соковитим і ароматним.

Як запекти свинину в духовці.

  1. Вимити м'ясо в раковині під холодною проточною водою і відразу ж висушити паперовим рушником. Не зрізайте шматочки жиру. Це додатковий захист м'яса від висихання в духовці. Для того, щоб шия пропеклася рівномірно і виглядала акуратніше, рекомендується перед маринуванням перев'язати її в декількох місцях пекарською ниткою.
    Промити м'ясо свинини
  2. Очистіть 6 зубчиків часнику і наріжте середніми шматочками. Покладіть в ступку часник разом зі спеціями: 3 ч. л. майорану; 2 ч. л. солі без гірки; перець і насіння коріандру за смаком; 0,5 ч. л. кмину. Все перемістити.
    Робимо маринад для м'яса
  3. Ретельно покрийте м'ясо сумішшю з приготованих спецій. Ретельно розітріть всю шию і щільно загорніть у фольгу. Приберіть м'ясо в холодильник мінімум на 6 годин. Приготовану таким чином свинячу шию можна маринувати до 48 годин.
    Розтираємо маринад на свинині
  4. У день запікання знімаємо фольгу. Помістіть м'ясо в рукав для запікання. Зв'яжіть обидва кінці разом. Однак залиште трохи місця всередині рукава. Не загортайте м'ясо щільно. Зробіть в рукаві декілька отворів. Викладіть свинячу шию на деко.

    Помістіть м'ясо в розігріту до 160 градусів духовку з підігрівом вгору-вниз. Виберіть середню полицю духовки. Запікайте свинячу шию 2 години 20 хвилин. Після запікання дайте м’ясу охолонути в рукаві. Тоді свиняча шия буде ще соковитіше.
    Відправляємо свинину у духовку
  5. Шию свинину можна запікати і без рукава. У день випічки зніміть з м'яса фольгу і надлишки маринаду. Викладіть маринад в невелику миску і обсмажте на сковороді свинячі шийки з кожного боку. Як це зробити? Розігрійте велику сковороду. Налийте в сковороду 2 ст. л. олії.

    Обсмажте свинячу шию на великому вогні не більше 1 хвилини з кожного боку. Потім зніміть м'ясо зі сковороди. Знову накласти на свинячу шийку маринад. Помістіть обсмажене м'ясо на деко. Нічого не накривайте. Помістіть деко в духовку, розігріту до 150 градусів, з підігрівом вгору-вниз. Виберіть середню полицю духовки. Запікайте свинячу шию не більше 2 годин. Не менше 2 разів полийте м'ясо зібраним соусом.
  6. Смачного!
Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 6 годин
Кухня: Французька
Опис: Як запекти свинину в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 187 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 82)
Ключові слова: Вечеря / Страви з м'яса / Страви з свинини / Другі страви / Новий Рік / День народження

Як запекти свинину в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com