Відкрити категорії

Картопляні кульки з сиром


Картопляні кульки з сиром

Інгредієнти:

відварена картопля - 500 г;
пшеничне борошно - 80 г;
картопляний крохмаль з гіркою - 2 ст. л.;
сир пармезан чи чеддер - 20 г;
середнє яйце - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 2 ст. л.;
олія - 500 мл;
спеції: 0,5 ч. л. солі і солодкого перцю; 1/3 ч. л. перцю.

Домашні картопляні кульки - неймовірно смачний варіант для швидкого перекусу. Рецепт надзвичайно простий, а інгредієнти дешеві і легкодоступні. Такі кульки можна подавати і до вечері.

Процес приготування картопляних кульок з сиром.

  1. Вам знадобиться 500 г вареної картоплі. Приготовану картоплю подрібнити на м'ясорубці на середній решітці. Додайте приблизно 0,5 склянки пшеничного борошна, тобто 80 г борошна. Також додайте 2 ст. л. картопляного крохмалю з гіркою. Вбийте 1 яйце середнього розміру і натріть на тертці близько 20 г чеддер або твердого сиру пармезан. Також додайте в миску спеції.
    Робимо картопляне тісто
  2. Змішайте всі інгредієнти руками. Не варто довго місити масу, тільки до тих пір, поки всі інгредієнти не з'єднаються в щільне однорідне тісто. Якщо тісто здається занадто рихлим, значить в цю масу потрібно додати більше борошна.

    Висипте близько 2 ст. л. панірувальних сухарів на невелику тарілку. Від картопляного тіста відірвіть невеликий шматочок. Сформуйте в руках маленькі кульки діаметром близько 3,5 см (менше маленького волоського горіха). Обваляйте кожну кульку в панірувальних сухарях і викладіть одна поруч з іншою на тарілку або дерев'яну дошку. Таким чином приготуйте всі картопляні кульки. У мене вийшло 40 штук.

    Порада: для різноманітності можна також покласти в кожну картопляну кульку невеликий шматочок сиру моцарелла.
    Формуємо картопляні кульки
  3. Підготуйте каструлю або сковороду маленького або середнього розміру з високими бортами. Налийте близько 500 мл олії. Почніть нагрівати масло. Встановіть конфорку на середню потужність і терпляче чекайте. Як тільки масло нагріється до 165 градусів, можна починати смажити картопляні кульки. Помістіть в каструлю досить кульок, щоб вони могли вільно смажитися поруч одна з одною. Приблизно через 5 хвилин вони повинні бути готові. Зберіть готові картопляні кульки за допомогою друшляка, і викладіть їх на паперовий рушник. Відразу ж смажте наступну партію.
    Смажимо картопляні кульки
  4. Таким способом обсмажте всі кульки. Вони ідеально хрумтять зовні, а всередині ароматні і м'які. Найкраще подавати їх відразу після смаження. Їх можна занурити в кетчуп або у ваш улюблений соус.
  5. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Картопляні кульки з сиром - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 175 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 150)
Ключові слова: Вечеря / Страви з овочей / Гарячі закуски

Картопляні кульки з сиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com