Відкрити категорії

Курячі стегенця в духовці


Курячі стегенця в духовці

Інгредієнти:

курячі стегенця - 4 шт.;
оливкова олія - 2 ст. л.;
гірчиця - 1 ст. л.;
часник - 3 зубчики;
2 ст. л. соєвого соусу або 0,5 ч. л. солі;
солодкий перець - 1 ч. л.;
перець - 1/3 ч. л.

Запечені курячі стегна - швидкий і простий варіант вечері для всієї родини. Рецепт підійде як для повсякденного, так і для особливих випадків. Їх можна подавати з овочами і улюбленим салатом.

Процес приготування курячих стегенець в духовці.

  1. За бажанням гострим маленьким ножем видаліть суглобові капсули і надлишки жиру. Готові ніжки просушіть паперовим рушником.
    Підготувати курячі стегенця
  2. Помістіть ніжки в глибоку миску. Додайте інгредієнти для маринаду: 2 ст. л. оливкової або іншої олії; 1 ст. л. улюбленої гірчиці, наприклад діжонської; 3 зубчики часнику, очищених і продавлених через прес; 2 ст. л. соєвого соусу або 0,5 ч. л. солі; 1 ч. л. солодкого перцю; 1/3 ч. л. перцю. Змішайте всі інгредієнти маринаду і масажуйте шматки м'яса. Накрийте кришкою або фольгою.

    Самий менший час маринування - 1 година. Тоді ми не ставимо миску з м'ясом в спеціях в холодильник, а на столі при кімнатній температурі. За 20 хвилин до закінчення часу маринування можна починати розігрівати духовку. Однак я рекомендую приготувати м'ясо з маринадом напередодні запікання, бажано ввечері. Залиште м'ясо в холодильнику на ніч, а за 1 годину до запікання дістаньте миску з холодильника.
    Маринуємо курячі стегенця
  3. Помістіть добре замариновані шматки м'яса у жароміцну форму. Я використовувала термостійку форму діаметром 28 см, але це може бути і інша термостійка форма для запікання - металева, керамічна або скляна з розмірами не менше 20 х 30 см.
    Курячі стегенця відправляємо у духовку
  4. Готову до запікання курку поставити в розігріту до 190-200 градусів духовку. Виберіть середню полицю з функцією випічки вгору-вниз. Запікати мариновані шматочки курки без накриття протягом 60 хвилин. Через деякий час приготування соус повинен з'явитися на дні форми. Так можна кілька разів відкрити духовку і зверху полити шматки м'яса.
  5. Форму з запеченими шматками м'яса можна виймати з духовки відразу після запікання (не тримайте їх розігрітій духовці, щоб м'ясо не пересушувати без потреби). Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Курячі стегенця в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 211 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 47)
Ключові слова: Вечеря / Страви з м'яса / Страви з птиці / Страви з курятини

Курячі стегенця в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com