Картопляна запіканка з ковбасою і сиром
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
ковбаса - за бажанням;
вершки 18% - 200 мл;
яйця - 2 шт.;
цибуля - 1 шт. ;
тертий сир - 80 г;
масло для смаження - 1 ст. л.;
гострий перець - щіпка;
солодкий перець - 1 ч. л.;
мускатний горіх - щіпка;
перець чорний мелений - щіпка;
базилік - 1 ч. л.
Сьогодні готуємо дуже смачну картопляну запіканку з ковбасою і сиром. Така страва буде прекрасним варіантом для сімейної вечері. Рецепт запіканки з покроковими фото.
Процес приготування картопляної запіканки з ковбасою.
- Приготувати соус. Вершки змішати зі спеціями (базилік, перець, мускатний горіх) і яйцями, при бажанні посолити.
- Цибулю і ковбасу нарізати кубиками та обсмажити на розжареній олії до золотистого кольору, приправити солодким і гострим перцем.
- Картоплю очистити, вимити, нарізати тонкими скибочками і змішати з вершковим соусом.
- У картопляну масу додати ковбасу з цибулею і перемішати.
- Вистелити форму для випічки пергаментним папером. Вилийте підготовлену масу. Вирівняйте по всій поверхні.
- Посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
- Після закінчення запікання можна збільшити температуру до 200 градусів, щоб запіканка стала зверху золотистого кольору.
- Смачного!
Час приготування: 60 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Картопляна запіканка з ковбасою і сиром - рецепт приготування з покроковими фото
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Картопляна запіканка з ковбасою і сиром - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 168 Ккал
Рейтинг: 9/10
(голосів: 58)
Ключові слова: Вечеря / Страви з овочей / Другі страви
ChiefCook
2021-02-17
Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі
Рекомендуємо кулінарні рецепти: