Відкрити категорії

Смажений лосось


Смажений лосось

Інгредієнти:

лосось - 500 г;
топлене масло - 2 ст. л.;
мелений перець і кам'яна сіль.

Ідеально прожарений і заправлений лосось, обсмажений на сковороді без шкіри. Він відмінно підходить для салатів, пасти, круп або просто - для бутербродів. Подивіться, як я зазвичай готую і смажу філе лосося.

Процес приготування смаженого лосося.

  1. Філе лосося ретельно вимити під холодною проточною водою і відразу ж висушити паперовим рушником.
    Вимити і просушити філе лосося
  2. Я знаю, що більшість людей не знімають шкуру з лосося. Однак мені подобається знімати її перед смаженням, а тим більше перед запіканням. Шкіру лосося видалити дуже легко. Є кілька способів зробити це. На цей раз я зрізала шкірку класичним кухарським ножем. Однак, якщо у вас є ніж для філе риби, то використовуйте його. Ніж повинен бути гострим і досить довгим.

    Викладіть філе зі шкірою на дошку. Візьміться за кінець і злегка надріжте рибу впритул до шкіри. Однією рукою візьміться за виступаючу шкіру. Вставте ніж і притисніть його до шкіри, злегка направивши лезо в бік дошки.
    Зрізати шкірку з філе лосося
  3. Готове філе нарізати на більш дрібні шматки. Шматочки риби посипати з двох сторін свіжомеленим перцем і сіллю.
    Нарізаємо філе лосося

    Найчастіша помилка при смаженні філе лосося - це погано прогріта сковорода і холодний жир. Нерідко шматки лосося розвалюються або згорають, навіть якщо сковорода занадто тонка.

    Приготуйте собі важку сковороду з товстим дном. Почніть нагрівати сковороду на середній потужності. Сковорода повинна нагріватися поступово і рівномірно і не підгорати, тому не використовуйте занадто високу потужність плити. Покладіть 2 ст. л. топленого масла або 2 ст. л. оливкової олії екстра-класу в розігріту сковороду. Розподіліть жир по поверхні сковороди і почекайте, поки він нагріється.

    Викладіть всі шматочки лосося. Приблизно через 4 хвилини смаження його можна перевертати на іншу сторону. Я рекомендую використовувати для цього плоский кухонний шпатель. Обсмажити іншу сторону приблизно 3 хвилини.
    Смажимо філе лосося
  4. Я рекомендую подавати смажений лосось з міксом салатів або свіжим молодим шпинатом. Досить скропити його свіжовичавленим соком лимона або лайма. Це, напевно, найпростіший спосіб смачно повечеряти. Смачного!
Час приготування: 5 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Смажений лосось - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 245 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 88)
Ключові слова: Вечеря / Страви з риби

Смажений лосось


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com