Відкрити категорії

Бігус з м'ясом і овочами


Бігус з м'ясом і овочами

Інгредієнти:

середні кабачки - 1 кг;
томатна паста - 4 ст. л.;
біла частина цибулі-порею - 150 г;
перець - 0,5 ч. л.;
олія для смаження - 4 ст. л.;
середні помідори - 700 г;
цибуля - 300 г;
підкопчена ковбаса - до 300 г;
сіль - 1 ч. л.;
часник - 3 зубчики;
середня морква - 2 шт.;
запашний перець - 2 зерна;
лавровий лист.

Рагу з кабачків і м’яса - відмінна ідея для швидкої і смачної страви зі свіжих овочів. Мій рецепт дуже простий, а сам бігус спокушає не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом і запахом.

Я готую рагу з кабачків від початку до кінця в одній великій каструлі. Окремо на сковороді овочі не смажу. Бігус можна приготувати і з нежирної свинячої шиї або лопатки. Тому, якщо ви не хочете додавати ковбасу або любите страви з великою кількістю м'яса, спочатку приготуйте м'ясо. У каструлі обсмажте нарізане дрібними шматочками м'ясо до золотистого кольору, а потім додайте інші інгредієнти: цибулю, цибулю-порей, морква і т. д. Бігуса вийде більше і він буде більш калорійним.

Процес приготування бігуса з м'ясом і овочами.

  1. Підготувати овочі та часник. Якщо у вас немає цибулі-порею, ви можете додати ще трохи цибулі. Також замість помідорів можна сміливо додавати в рагу банку шматочків помідорів або близько 500 мл густої томатної пасти.
    Підготувати овочі для бігуса
  2. Очистіть 1 велику цибулини і наріжте дрібними шматочками. Зніміть верхні шари з білої частини цибулі-порею і добре промийте. Тонко наріжте.

    2 моркви очистити і нарізати дрібними кубиками (можна натерти на крупній терці). За цей час почніть нагрівати все масло в каструлі. Замість ніжного оливкового масла можна використовувати звичайну олію. Обсмажити цибулю, моркву і цибулю-порей на середньому вогні 10 хвилин (без кришки). Перемішайте все це кілька разів дерев'яною ложкою.
    Обсмажити цибулю, моркву і цибулю-порей на середньому вогні 10 хвилин
  3. Після закінчення цього часу також додайте в каструлю нарізані половинками цукіні. Я не очищаю молоді кабачки, а відрізаю обидва кінці кожного шматочка. Якщо кабачки старше і твердіше, очистіть їх.

    Очистити 3 зубчики часнику, нарізати шматочками і додати разом з кабачками. Також додайте лавровий лист і 2 запашних зерна перцю. Також додаємо 1 ч. л. солі і 0,5 ч. л. перцю. Все перемішайте і смажте без кришки ще 10 хвилин при потужності конфорки трохи нижче середньої.
    В каструлю додайте цукіні, 3 зубчики часнику, лавровий лист і 2 зерна перцю, 1 ч. л. солі і 0,5 ч. л. перцю
  4. Вибирайте ковбасу вищої якості. Зробити невеликий надріз у помідорів в області стебла. Потім обдайте їх окропом і пальцями видаліть тонку шкірку. Помідори нарізати шматочками і перекласти в каструлю з ковбасою. Накрийте каструлю кришкою і поставте конфорку на малу потужність. Варити на повільному вогні 20 хвилин.
    Додати ковбасу і нарізані помідори. Варити на повільному вогні 20 хвилин
  5. Після закінчення цього часу також додайте 3 ст. л. томатної пасти і перемішайте вміст каструлі. Перевірте смак і при необхідності додайте трохи гострого перцю або цукру. Готуйте бігус без кришки останні 20 хвилин.
  6. Я зазвичай подаю рагу з кабачків з чорним хлібом. Також він відмінно поєднується з рисом. Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Польська
Опис: Бігус з м'ясом і овочами - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 75 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 87)
Ключові слова: Вечеря / Страви з м'яса / Страви з овочей / Другі страви

Бігус з м'ясом і овочами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com