Відкрити категорії

Фаршировані цукіні з фаршем в духовці


Фаршировані цукіні з фаршем в духовці

Інгредієнти:

молоді великі кабачки-цукіні - 3 шт.;
свинячий фарш - 500 г;
помідор - 1 шт.;
зелена цибуля - жменя;
велика цибуля - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. л.;
часник - 3 зубчики;
сир пармезан - 20 г;
олія для смаження - 5 ст. л.;
сир моцарелла - 200 г;
спеції: сіль, перець та провансальські трави.

Цукіні, фаршировані фаршем і овочами, плавленим сиром і прекрасно підібраними спеціями! Ось таку страву рекомендую сьогодні приготувати на вечерю для всієї родини.

Процес приготування фаршированих цукіні.

  1. Приготуйте 3 молодих, але великих кабачка. Мої важили близько 400 г кожен. Ретельно промиваємо холодною проточною водою і сушимо паперовим рушником.
    Миємо та сушимо цукіні
  2. Не ріжте кінці цукіні. Розріжте кожен шматок навпіл за допомогою гострого ножа. Центр може бути прибраний за допомогою інструменту, який використовується для вирізання кульок, наприклад, дині або кавуна.
    Нарізаємо та видаляємо зайве з цукіні
  3. Таким чином, я отримую глибокі човники з цукіні. Після очистки мої половинки кабачків разом важили всього 700 г.
    Підготовлені човники з цукіні
  4. З внутрішньої частини кабачка вибираємо найтвердіші шматочки і нарізаємо на більш дрібні. Пізніше я це буду використовувати для начинки.
    Серединку з цукіні нарізаємо більш дрібними шматочками
  5. Протираємо човники з цукіні зсередини паперовим рушником, а потім змащуємо обидві сторони маслом для смаження або оливковою олією. Для цього я використовую 3 ст. л. масла і змащую за допомогою кухонної щітки. Половинки викладаємо на деко. Солимо, перчимо і посипаємо сумішшю провансальських трав або просто орегано.
    Човники з цукіні солимо, перчимо та посипаємо сумішшю провансальських трав
  6. Помістіть деко з половинками цукіні в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів. Виберіть середню полицю і встановіть духовку для випікання вгору або вниз. Випікати кабачки 15 хвилин.
    Деко з цукіні помістити в духовку
  7. Поки цукіні випікається, приготуйте начинку. Вам потрібно близько 500 г фаршу.

    Порада: щоб зменшити кількість м'яса при приготуванні начинки, я рекомендую додавати варений рис. З 50 г рису (вага до приготування) ви отримаєте близько 140 г рису після приготування. Таким чином, ви можете використовувати 350 г м'ясного фаршу плюс 140 г вареного рису. Додайте приготований рис в начинку в самому кінці, перш ніж начиняти цукіні. Якщо рис пухкий, ви також можете додати 1 маленьке яйце в начинку.
    Підготуємо свинячий фарш
  8. Розігрійте сковорідку середнього розміру і додайте 2 ст. л. олії. Нарізати велику цибулю. Смажити цибулю протягом 5 хвилин, а потім додати шматочки цукіні, що ми нарізали. Також додайте 3 зубчики часнику, дрібно нарізаного або віджатого через прес. Смажити все це на зниженій потужності ще 5 хвилин.
    На сковорідці смажимо цибулю, шматочки цукіні та часник
  9. Потім додайте фарш і за смаком солодку паприку, сіль та перець. Все перемішайте дерев'яною лопаткою і смажте 15 хвилин (в перші хвилини варто помішувати і відокремлювати шматочки м'ясного фаршу).
    В сковорідку додайте фарш і смажте 15 хвилин
  10. Нарешті, додайте 2 ст. л. томатної пасти. Перемішайте все і вимкніть.
    Сюди ж додайте 2 ст. л. томатної пасти, перемішайте все і вимкніть
  11. Поки готується начинка, обережно вийміть деко з духовки (не вимикайте духовку) і відкладіть в сторону. Як тільки начинка буде готова, ви можете почати начиняти нею цукіні. Начинку викладайте з гіркою.
    Начиніть човники з цукіні начинкою
  12. Поверх м'ясної начинки зверху натріть сир пармезан. Поставте деко в духовку і запікайте 20 хвилин.
    Зверху натріть сир і запікайте в духовці
  13. Після 20 хвилин випікання обережно вийміть деко і помістіть 2 скибочки сиру моцарелла на кабачки. Випікати все це ще 5 хвилин.

    Після випічки прикрасьте кожен фарширований цукіні нарізаними помідорами і посипте нарізаною зеленою цибулею. Подавати відразу або навіть після охолодження.

    Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Фаршировані цукіні з фаршем в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 353 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 107)
Ключові слова: Вечеря / Страви з м'яса / Страви з овочей / Другі страви

Фаршировані цукіні з фаршем в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com