Відкрити категорії

Макаронна запіканка з м'ясним фаршем


Макаронна запіканка з м'ясним фаршем

Інгредієнти:

свинячий фарш - 600 г;
паста - 400 г;
гриби - 240 г;
помідори - 5 шт.;
сир - 400 г;
часник - 3 зубчики;
велика цибулина - 1 шт.;
сіль - 0,5 ч. л.;
перець - 1/4 ч. л.;
перець чилі - 1/4 ч. л.;
рослинна олія - 3 ст. л.;
петрушка - невеликий пучок.

Макаронна запіканка з м'ясним фаршем - це чудове і просте рішення ситої вечері для всієї родини. Рецепт дуже простий і універсальний, а запіканка дуже подобається дітям.

Процес приготування макаронної запіканки з м'ясним фаршем.

  1. Для приготування запіканки вам знадобиться 600 г м'ясного фаршу. Замість свинини ви також можете використовувати яловичину, курку або м'ясо індички.
    Підготуйте фарш
  2. Очистити велику цибулину і дрібно її нарізати. Наріжте очищені гриби і часник. Добре розігрійте велику сковороду і додайте 3 ст. л. рослинної олії для смаження. Смажити овочі 10 хвилин без кришки. Час від часу помішуйте їх дерев'яною ложкою.
    Обсмажте цибулю, гриби та часник

    Помістіть подрібнене м'ясо і спеції в каструлю зі смаженими овочами.
    Перекладіть фарш до обсмажених овочів
  3. Розмішайте вміст сковороди протягом декількох хвилин, щоб ретельно перемішати м'ясо і овочі. Смажити 10 хвилин і вимкнути сковороду.
    Перемішайте та смажте вміст сковорідки протягом 10 хвилин
  4. Налити воду в каструлю і закип'ятити. Вам потрібно до 4 літрів води, щоб приготувати 400 г макаронів. Солити воду можна тільки тоді, коли вона закипить. Покладіть макарони в каструлю і готуйте Аль денте (до напівготовності). Вони повинні бути твердим і водночас м'якими. Перекладіть приготовлену пасту в друшляк. Після приготування паста важить 960 г. Перекладіть макарони у форму, де ви плануєте пекти запіканку. Ви можете попередньо змастити її невеликою кількістю масла.
    Приготовані макарони перекладіть у форму для запікання
  5. Покладіть весь вміст сковороди (фарш з овочами) на приготовлену пасту. Розподіліть нарізані помідори по всій поверхні. Також розподілити і нарізану петрушку.
    Зверху макарон висипати вміст сковорідки, додати помідори та петрушку
  6. Натерти велику частину вашого улюбленого твердого сиру на тертці і покласти на решту складових.
    Зверху натерти сир
  7. Помістіть форму в духовку, попередньо нагріту до 185 градусів. Виберіть середню полицю з опцією випічки зверху-знизу. Випікати запіканку без кришки протягом 30 хвилин.

    Порада: якщо вам подобаються дуже вологі запіканки, то за останні 10 хвилин до закінчення випічки ви можете додати соус бешамель або залити вершками, змішаними з тертим сиром пармезан і збитим яйцем.
    Готова макаронна запіканка з фаршем

    Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Макаронна запіканка з м'ясним фаршем - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 183 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 105)
Ключові слова: Вечеря / Страви з овочей / Запіканки / Другі страви

Макаронна запіканка з м'ясним фаршем


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com