Відкрити категорії

Як приготувати пасту Болоньєзе


Як приготувати пасту Болоньєзе

Інгредієнти:

нежирна яловичина - 500 г;
бульйон - 1 л;
гуанчале, панчетті або бекон - 200 г (за бажанням);
червоне або біле сухе вино - 3/4 склянки;
часник - 2 зубчики;
томати у шматочках – 1 банка (400 г);
томатна паста - 3 ст. л.;
селера - 3 стебла;
велика цибулина – 1 шт.;
молоко - 1/3 склянки;
морква - 1-2 шт.;
олія для смаження - 4 ст. л.;
спагетті - 500 г;
спеції: 1 ч. л. солі і орегано, перець;
посипка для страви: тертий сир пармезан, листя базиліка.

Паста Болоньєзе - відмінна ідея для смачної і в той же час вишуканої вечері. З такою стравою треба трохи заморочитися, але це варто того! Смачно, ситно і дуже апетитно. Така паста сподобається абсолютно всім!

Процес приготування пасту Болоньєзе.

  1. Поставте на вогонь сковороду з товстим дном. Додайте 2 ст. л. олії для смаження. Покладіть в каструлю очищену і дрібно нарізану цибулю. Обсмажити цибулю на середньому вогні близько 8 хвилин, поки вона не підрум'яниться. Після закінчення цього часу додайте 2 зубчика часнику. Очистити їх заздалегідь і нарізати скибочками. Обсмажити цибулю і часник ще 2 хвилини.
    Обсмажити цибулю і часник
  2. Під час смаження цибулі приготуйте овочі, що залишилися. Очистіть і наріжте моркву на дуже маленькі кубики. Нарізати стебла селери таким же чином (2-4 в залежності від товщини). Додати в сковороду до інших овочів. Смажити на середньому вогні протягом 5 хвилин. Після цього покладіть всі овочі в каструлю ємністю не менше 2,5 л, в якій ви будете готувати соус для спагеті.
    Очистити моркву і селеру
  3. Вам також потрібно близько 500 г яловичини або суміші яловичини і свинини. Роздрібнити м'ясо в кухонному комбайні. Помістіть подрібнене м'ясо в каструлю після овочів. Додати 2 столові ложки олії для смаження і обсмажити м'ясо протягом 10 хвилин. Я рекомендую постійно помішувати, щоб ретельно відокремити шматочки м'ясного фаршу.

    Порада: Якщо Ви хочете додати бекон (або також гуанчале, панчетті), спочатку дрібно наріжте його і додайте в каструлю перед яловичиною. Тобто: 2 столові ложки олії, потім дрібно нарізаний бекон і приблизно через 5 хвилин смаження фарш.
    Обсмажити фарш
  4. Через 10 хвилин покладіть смажене м'ясо в каструлю, де чекають інші овочі.
    М'ясо перекласти до овочів
  5. Вилийте в каструлю 1 літр гарячого яловичого або курячого бульйону і 3/4 склянки сухого вина. Якщо ви не хочете додавати вино в соус, то можете налити побільше бульйону або замінити вино яблучним соком. Однак майте на увазі, що соус буде досить солодким.
    Додати вино і 1 літр бульйону
  6. Також додайте спеції: 1 чайну ложку солі і орегано, перець. Орегано не є обов'язковим.
    Додайте спеції
  7. Потім додайте 1 банку з нарізаними або цілими помідорами (разом з соусом) і 3 твердих ложки томатного концентрату.
    Додайте томати з томатним концентратом
  8. Ретельно перемішайте вміст каструлі. Встановіть середню потужність плитки і доведіть до кипіння. Уменшіть потужність до такої міри, щоб соус кипів слабо, і накрийте каструлю кришкою. Готуйте соус для спагеті ще 2 години.

    За 40 хвилин до закінчення приготування також налийте 1/3 склянки молока. Розмішайте соус і готуйте протягом останніх 40 хвилин (весь час під кришкою).
    Готуйте соус під кришкою
  9. В кінці приготування соусу ви можете приготувати спагеті. Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Вам потрібно 5 літрів води, щоб приготувати 500 г сухої пасти. Солити воду можна тільки тоді, коли вона закипить. Налийте 1 столову ложку солі в киплячу воду. Я зазвичай готую спагеті на хвилину довше, ніж рекомендовано виробником на упаковці. Перекладіть приготовлену пасту в друшляк і відразу ж поверніть її в каструлю.
    Готуємо спагеті

  10. На спагеті додайте наш соус Болоньєзе. Я рекомендую посипати кожну порцію тертим сиром пармезан і прикрасити свіжим листям базиліка.

    Смачного!
Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Італійська
Опис: Як приготувати пасту Болоньєзе - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 150 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 78)
Ключові слова: Вечеря / Страви з м'яса / Страви з яловичини / Другі страви

Як приготувати пасту Болоньєзе


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com