Відкрити категорії

Курка-каррі


Курка-каррі

Інгредієнти:

куряча грудка - 650 г;
велика цибулина - 1 шт.;
великий червоний перець - 1 шт.;
часник - 3 великих зубчики;
середня морква - 1 шт.;
паста каррі - 2 ст. л.;
маленький шматочок свіжого імбиру - 4 см;
курячий бульйон - півсклянки (125 мл);
оливкове масло - 4 ст. л.;
кокосове молоко - 250 мл;
каррі зі спеціями - 1 ст. л.

Курка каррі - один з найсмачніших рецептів індійської кухні. Це ідеальні шматочки курячої грудки в бархатистому соусі карі з овочами. Це відмінна ідея вечері для всієї родини.

Куряче каррі - дуже популярна страва індійської кухні. Її можна приготувати різними способами. Моя версія містить багато овочів. Я зазвичай подаю куряче каррі з рисом басматі.

Процес приготування курки каррі.

  1. Очистити два курячих філе і нарізати кубиками не більше 2 см. Додайте до м’яса 1 ст. л. порошку каррі або зробіть свою власну суміш, змішавши: коріандр, перець чилі, перець, корицю, мелені гвоздики, мускатний горіх, кардамон і кмин. Вам не потрібно додавати часник і імбир, тому що ви використовуєте їх в свіжому вигляді. Змішайте м'ясо зі спеціями і відкладіть в сторону. На фото нижче шматочки курки перед додаванням спеції.
    Підготуємо курячу грудку
  2. Нагрійте глибоку сковороду з товстим дном. Налийте 4 ст. л. оливкового масла (це також може бути звичайне масло для смаження). Через деякий час викладіть очищену і нарізану цибулю. Смажити на середньому вогні протягом 5 хвилин.

    Потім додати нарізану моркву. Відразу після цього додайте очищений та нарізаний червоний перець, Все перемішати і смажити на середньому вогні протягом 10 хвилин. Весь час без кришки.
    Смажимо нарізані овочі
  3. Через 10 хвилин покласти шматочки курячого каррі в сковороду, очищений і нарізаний шматочок імбиру і очищені і нарізані зубчики часнику. Знову перемішати і смажити ще 5 хвилин. Також без кришки.

    Порада: якщо у вас немає свіжого імбиру, додайте половину чайної ложки порошку імбиру.
    Смажимо підготовлену курку з овочами
  4. Нарешті, налийте половину чашки курячого бульйону (це також може бути вода в крайньому випадку). Додайте 1 стакан кокосового молока і 2 повні ст. л. пасти каррі (якщо у вас гостра паста, додайте тільки 1 ст. л. При необхідності ви завжди можете додати більше пасти перед подачею блюда). Ви також можете замінити пасту сумішшю спецій і трав, про які ми згадували вище.

    Перемішайте всю страву і смажте ще 5 хвилин.
    До страви додаємо кокосове молоко і пасту каррі
  5. Перш ніж подавати спеції каррі, перевірте смак страви. Якщо занадто гостро для вас, то ви можете додати більше кокосового молока або залити кілька столових ложок 30% вершків.

    Якщо страва занадто мДо страви додаємо кокосове молоко і пасту каррі'яка, додайте більше імбиру і чилі. Якщо вам не вистачає кислотності, додайте сік лайма. Додайте трохи легкого сиропу, щоб страва була більш солодкою. Контролюйте смак страви за власними уподобаннями.
    Готова страва курка-каррі
  6. Курка каррі готова. Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Індійська
Опис: Курка-каррі - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 149 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 87)
Ключові слова: Вечеря / Страви з м'яса / Страви з курятини / Другі страви

Курка-каррі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com