Відкрити категорії

Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею


Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею

Інгредієнти:
хек – 1 кг;
середня морква – 3 шт.;
велика цибуля – 2 шт.;
томатний сік – 0,7 літра;
борошно – 0,5 склянки;
сіль, перець – за смаком;
рослинна олія для смаження.

Для любителів риби пропоную просту і дуже смачну страву. Це хек, тушкований з морквою і цибулею в томатному соусі. Овочі додадуть соковитість і доповнять ніжний смак риби.

Томатний соус, просочуючи рибку, робить її неймовірно соковитою, ніжною. Вона розсипається і буквально тане в роті, прекрасно відділяючись від кісточок.

Для любителів рибних страв такий рецепт буде в самий раз, адже це просто, корисно і дуже смачно!

Процес приготування хека в томаті з морквою і цибулею.


Рибу ріжемо на однакові шматочки. Хек солимо і перчимо. Перемішуємо.

Рибу ріжемо


Вливаємо рослинну олію на добре розігріту сковорідку. Шматочки риби обвалюємо у борошні та викладаємо на сковорідці.

Викладаємо на сковорідці хек


Таким чином обсмажуємо всі шматочки нашої підготовленої рибки. Обсмажувати потрібно з двох сторін до золотистої скоринки. Смажимо до повного приготування риби.

Обсмажуємо хек до золотистої скоринки


Дістаємо приготований хек на тарілку. Тепер потрібно, щоб рибка охолола.

Дістаємо хек на тарілку


А тим часом, потрібно перетерти нашу моркву. Можете це зробити за допомогою звичайної терки.

Натерти моркву


Нарізаємо цибулю. Вливаємо рослинну олію на сковорідку. Висипаємо цибулю і смажимо її до золотистого кольору.

Смажимо цибулю до золотистого кольору


Далі додамо нашу моркву. Все це перемішуємо. І смажимо до повного приготування овочів.

Додаємо моркву


Половину смаженої моркви з цибулею висипаємо у форму, де ми будемо тушкувати нашу рибу. Зверху викладаємо хек, з якого ми видалили всі кісточки.

Викладаємо на овочі хек


В другу половину моркви з цибулею вливаємо томатний сік. Перемішуємо і даємо покипіти десь 5-7 хвилин.

Вливаємо томатний сок до овочів та тушкуємо


Тепер вливаємо томатний сік з морквою і цибулею у нашу рибу. Ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою. Таким чином тушкуємо хек приблизно 25 хвилин.

Тушкуємо хек приблизно 25 хвилин


Рибка приготувалася. Її можна вживати як в теплому, так і в холодному вигляді.

Хек тушкований в томаті


Як будь-яка морська риба хек має яскраво виражений аромат і смак. Тому, якщо ви хочете поласувати таку рибку, тоді цей простий, корисний і дуже смачний рецепт саме для Вас. Смачного!

Час приготування: 40 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 110 Ккал
Рейтинг: 9.8/10 (голосів: 23)
Ключові слова: Вечеря / Страви з риби

Також дивись на Youtube відео приготування цього рецепту «Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею» за цим посиланням

Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Оксана
Як же смачно виглядає! Ням-ням!
фото
Марина
Дякую за рецепт такої рибки. Люблю хек смажений. Треба ще спробувати приготувати і за цим рецептом!
фото
Валя
Дякую за відеорецепт. Зробила підписку на ваш канал. Все подобається!
фото
Вера
Класний рецепт рибки. Все просто, легко і смачно. На вихідних якраз буде таке готувати!!!
фото
Люба
Давно готую за таким рецептом. Риба реально виходить супер смачною. Дякую за простий і дуже детальний рецепт хека.
фото
admin
Смачного! Дякую за відгуки!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com