Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею
Інгредієнти:
середня морква – 3 шт.;
велика цибуля – 2 шт.;
томатний сік – 0,7 літра;
борошно – 0,5 склянки;
сіль, перець – за смаком;
рослинна олія для смаження.
Для любителів риби пропоную просту і дуже смачну страву. Це хек, тушкований з морквою і цибулею в томатному соусі. Овочі додадуть соковитість і доповнять ніжний смак риби.
Томатний соус, просочуючи рибку, робить її неймовірно соковитою, ніжною. Вона розсипається і буквально тане в роті, прекрасно відділяючись від кісточок.
Для любителів рибних страв такий рецепт буде в самий раз, адже це просто, корисно і дуже смачно!
Процес приготування хека в томаті з морквою і цибулею.
Рибу ріжемо на однакові шматочки. Хек солимо і перчимо. Перемішуємо.
Вливаємо рослинну олію на добре розігріту сковорідку. Шматочки риби обвалюємо у борошні та викладаємо на сковорідці.
Таким чином обсмажуємо всі шматочки нашої підготовленої рибки. Обсмажувати потрібно з двох сторін до золотистої скоринки. Смажимо до повного приготування риби.
Дістаємо приготований хек на тарілку. Тепер потрібно, щоб рибка охолола.
А тим часом, потрібно перетерти нашу моркву. Можете це зробити за допомогою звичайної терки.
Нарізаємо цибулю. Вливаємо рослинну олію на сковорідку. Висипаємо цибулю і смажимо її до золотистого кольору.
Далі додамо нашу моркву. Все це перемішуємо. І смажимо до повного приготування овочів.
Половину смаженої моркви з цибулею висипаємо у форму, де ми будемо тушкувати нашу рибу. Зверху викладаємо хек, з якого ми видалили всі кісточки.
В другу половину моркви з цибулею вливаємо томатний сік. Перемішуємо і даємо покипіти десь 5-7 хвилин.
Тепер вливаємо томатний сік з морквою і цибулею у нашу рибу. Ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою. Таким чином тушкуємо хек приблизно 25 хвилин.
Рибка приготувалася. Її можна вживати як в теплому, так і в холодному вигляді.
Як будь-яка морська риба хек має яскраво виражений аромат і смак. Тому, якщо ви хочете поласувати таку рибку, тоді цей простий, корисний і дуже смачний рецепт саме для Вас. Смачного!
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Хек в томаті тушкований з морквою і цибулею - рецепт приготування з покроковими фото