Відкрити категорії

Курка в духовці з яблуками




Сьогодні розглянемо рецепт приготування курки запеченої в духовці з яблуками в медовому соусі. Це по-справжньому святкова страва. В результаті виходить дуже соковите і ніжне м'ясо, яке доповнене кисло-солодким яблучним смаком.

Інгредієнти:
тушка курки - 1,6-1,9 кг;
яблука - 300 г;
ізюм - 2-3 ст. л.;
часник - 6-8 зуб.;
рослинна олія - 5 ст. л.;
томатна паста - 250 г.;
мед - 3-4 ст. л.;
спеції - за смаком;
перець і сіль - за смаком.

Процес приготування фаршированої яблуками курки в духовці.


Готуємо маринад. Пропущений через прес часник змішаємо з розтопленим медом, томатною пастою, маслом, додамо сіль, перець і спеції за смаком. Все ретельно перемішати.

1


Курку добре вимиємо, приберемо зайве. Всередині і зовні намажемо приготовленим маринадом. Накриємо плівкою і помістимо в холодильник на 12 годин.

2


Підготуємо начинку. Очищені яблука наріжемо кубиками і з'єднаємо з родзинками.

3


Мариновану курку наповнимо начинкою, а розріз закриємо зубочисткою.

4


Форму для запікання застелити фольгою, помістити курку і накрити фольгою. Необхідно щоб блискуча сторона фольги було всередині.

5


Запікати курку будемо 1,5-2 години в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці.

6


За 15 хвилин до готовності фольгу розгорнемо, щоб курка підрум'янилася.

7


Смачного!


Курка в духовці з яблуками


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com