Відкрити категорії

Як приготувати азу по-татарськи




Сьогодні приготую дуже смачну страву - азу по-татарськи.

Інгредієнти:
м'ясо яловичини - 700 г;
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
паприка - 1 ч. л.;
солоні огірки - 200 г;
томатний соус - 150 г або томатна паста - 2 ст. л.;
картопля - 1 кг;
часник - 6 зуб.;
петрушка - 1 пуч.;
перець духмяний - 4-5 горошин;
рослинне масло для обсмажування.

Процес приготування азу.


М'ясо потрібно нарізати поперек волокон соломкою товщиною приблизно 1 см.

1


Тепер його потрібно обсмажити. В казанок наливаємо трохи рослинного масла і як слід розігріваємо. Відразу м'ясо перемішувати не потрібно, чекаємо поки одна сторона отримає золоту скоринку. Обсмажуємо на сильному вогні.

2


Тепер можна перемішувати. Продовжуємо обсмажувати м'ясо на сильному вогні ще кілька хвилин, потім потрібно посолити і поперчити.

3

Тепер м'ясо заливаємо бульйоном або звичайною чистою водою. Рідини наливаємо на 2 пальця вище м'яса. Як закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися м'ясо, поки воно не стане м'яким.

4


Тепер дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажимо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.

5


Поки цибуля обсмажується на повільному вогні до золотистого кольору, нарізаємо соломкою солоні огірки.

6


Як тільки цибуля стала золотою, до неї можна додати огірки. Все добре перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.

7


В кінці додаємо томатний соус, паприку, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин, вимикаємо.

8


Чистимо і нарізаємо соломкою картоплю. Краще взяти ту, яка не розварюється.

9


Картоплю обсмажуємо на розпеченій сковорідці з невеликою кількістю рослинного масла до напівготовності. Головне, щоб вийшла золота скоринка з усіх боків. Трохи підсолюємо. Кришкою не накриваємо.

10


Тепер додаємо всі підготовлені продукти (засмажку і картоплю) до м'яса прямо в бульйон. Додаємо лавровий лист і перець горошком.

11


Один раз все добре перемішуємо. Більше перемішувати цю страву не можна. Чекаємо поки все закипить, потім накриваємо кришкою і прибираємо газ на самий мінімум. По смаку досолюємо, якщо потрібно.

12


Тушкуємо хвилин 10 хвилин. Визначаємо готовність страви по тому, як картопля зваритися всередині. А поки наріжемо зелень і часник.

13


Як страва все повністю готова, закидаємо зелень з часником, тушкуємо ще одну хвилинку і вимикаємо вогонь.

14


Готову страву розкладаємо по тарілках.

15


Ось така дуже смачна, ароматна страва у нас вийшла.

16


Всім смачного і гарного настрою!


Як приготувати азу по-татарськи


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com