Відкрити категорії

Голубці з молодої капусти




Сьогодні будемо готувати голубці з молодої капусти. Виходить дуже смачна м'ясна страва.

Інгредієнти:
домашній фарш (у мене курячо-яловичий) - 600 г;
кругло-зернистий рис - 150 г;
сіль - 1 2 ч. л.;
цибуля – 1 шт.;
сіль перець ;
вода - 150-200 мл;
капуста - 1 качан.

Для заливки:
морква – 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. л.;
борошно - 1 ч. л.;
сіль - 1 ч. л.;
перець мелений;
цукор - 2-3 ч. л.;
вода - 700 мл

Процес приготування голубців.


Рис промити кілька разів холодною водою. Потім заливаємо рясно окропом. Додати 3 чайної ложки солі. Ставимо на вогонь і проварюємо буквально 3-4 хвилини. Потім дати настоятися ще кілька хвилин під кришкою. Після чого злити на сито для того, щоб стекла зайва вода. Рис повинен бути розсипчастим.

1

Для того, щоб відокремити листя від капусти, зробимо такі надріз навколо качана.

2


І ось цією частиною опускаємо в киплячу воду. Даємо так проваритися капусті кілька хвилин. Все залежить від того, наскільки молодий качан.

3


Потім за допомогою виделок знімаємо наші листочки. Якщо не всі листочки відокремилися легко, даємо проваритися капусті ще декілька хвилин.

4


Цибулю смажимо до прозорості.

5


У фарш додаємо сіль, перець, рис, а також половину підсмаженої цибулі. Можна додати ще смажену морквину, це вже на ваш смак і розсуд. Перемішуємо. Щоб начинка була більш ніжною, необхідно додати воду. Деякі люблять томатний сік.

6


В цибулю, що залишилася, додаємо моркву і продовжимо готувати заливку. Додамо чайну ложку борошна (можна і без неї). Це для того, щоб соус був більш густий. Потім додамо 2 повні ложки томатної пасти, гарячу воду (тому що сковорода гаряча). Все це розмішуємо, додаємо сіль, цукор, проварюємо це кілька хвилин.

7


Убираємо ущільнення біля основи листя. Можна ще відбити молоточком. Кладемо начинку на щільний край листа.

8


І загортаємо. Кожен шар заливаємо соусом.

9


У мене вийшло з даної кількості продуктів 12 голубців. Можна додати збоку трошки водички на саме дно. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після кипіння варимо 45 хвилин під кришкою.

10


Готово. Смачного!


Голубці з молодої капусти


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com