Відкрити категорії

Святкові фаршировані кальмари


Святкові фаршировані кальмари


Я не дуже люблю кальмари, мені вони якісь несмачні. Причому, чим більше додаємо додаткових інгредієнтів, тим менше відчувається смак кальмара, але, звичайно любителі кальмарів зі мною почнуть сперечатися, це суб'єктивна думка і суперечки тут ні до чого. Однак, я вважаю, що в такому блюді як фарширований кальмар цей самий кальмар розкривається як-то по-особливому, він веде в цьому танці і як не крути головний. Начинка не повинна бути дуже яскравою, щоб не перебити лідируючий інгредієнт.

Для начинки пропоную взяти прості елементи, а саме рис, яйця, моркву, цибулю і зелень. Щоб не було занадто сухо, додамо трохи сметани.

Інгредієнти:
тушки кальмарів - 800 г;
морква - 1 шт.;
яйця курячі - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рис - 100 г;
сметана - 3 ст. л.;
борошно - 2 ст. л.;
сир твердий - 50 г;
петрушка - за смаком;
вода – півсклянки.

Процес приготування фаршированих кальмарів.


Отже, для початку підготуємо кальмари. Я взяла неочищені заморожені, чотири тушки майже на 800 г, тому вийде чотири порції з заявленої кількості продуктів. Тушки добре очищаємо, видаляємо хорди і плівки.

11


А тепер саме час зайнятися начинкою. Рис відварюємо до готовності. Рис краще взяти цілий, не пропарений.

22


Яйця, попередньо відварені до готовності ріжемо дрібно.

33


Також дрібно нарізаємо цибулю і петрушку (за смаком).

44

Рекламний блок
Моркву натираємо на крупній тертці.

55


З тушок кальмарів обрізаємо хвостики і дрібно ріжемо. Від кальмарів залишаються тільки мішечки, які і будемо фарширувати.

66


З'єднуємо всі інгредієнти начинки воєдино.

77


Додаємо столову ложку сметани з гіркою, солимо і перчимо за смаком. Ретельно перемішуємо.

88

 

Готуємо соус.


На суху сковороду кладемо дві столові ложки борошна і трохи обсмажуємо періодично помішуючи, щоб мука не підгоріла.

99


Коли борошно підсмажилося, додаємо дві столові ложки сметани з гіркою і зменшуємо вогонь, змішуємо борошно і сметану.

1010


Вливаємо півсклянки води і добре перемішуємо, грудок залишатися не повинно.

1111


А тепер найцікавіший етап в приготуванні. Начиняємо кальмари начинкою, але не варто класти занадто багато начинки. Кальмари зменшаться в розмірі в процесі приготування і начинка просто випаде з них. Так що залишаємо трохи місця. Укладаємо фаршировані кальмари в форму.

1212


Заливаємо кальмари соусом.

1313


Посипаємо зверху тертим сиром, сиру треба зовсім небагато, грам 50 буде цілком достатньо.

1414


Запікаємо в попередньо розігрітій духовці протягом 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

1515


Подаємо зі свіжими овочами або з овочевим салатом.

1616


Приємного смаку!

Рекламний блок
Святкові фаршировані кальмари


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Салат" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua