Стейк зі свинини
Інгредієнти:
— свинячі стейки – 2 шт.;
— рослинна олія для смаження;
— часник – 2 зубчики;
— чебрець – 2-4 гілки (чебрець дуже йде свинині);
— вершкове масло – 5 г.
Для гарячого маринованого салату:
— рослинна олія;
— червона цибуля – 1 шт.;
— болгарський перець червоний – 2 шт. (червоний – солодкий, можна замінити зеленим);
— сіль, перець – за смаком;
— цукрова пудра – 1 ст. л. (можна і просто цукор);
— оцет – 3 ст. л., краще червоний винний, якщо яблучний – візьміть 2,5 ст. л.;
— нерафінована оливкова олія – 1 ст. л.;
— базилік – 3 гілки.
Приготуємо свинячий стейк.
Спочатку зайнялася маринованим салатом. Цибулб порізала півкільцями.
Перці очистила від насіння і порізала тонкими смужками.
У сковороді на рослинному маслі на високій температурі обсмажила перці 5 хвилин.
Відразу додала сіль, перець, цукор. Якщо температура буде недостатньо високою, овочі будуть варитися, а треба, щоб обсмажувалися.
Влила оцет і дала йому випаруватися.
Салат готовий. Вимкнула вогонь, заправила нерафінованою олією, додала листочки базиліка. Від залишкового тепла вони славно підів'януть.
Залишила салат маринуватися далі.
Тепер швидко зроблю м'ясо. У мене – шийка, не самий кращий варіант для цієї страви, але цілком прохідний. Помила, обсушила серветкою, щоб воно потім смажилося, а не варилося.
Натерла м'ясо рослинним маслом (тому що без масла засмаженої скоринки не виходить), сіллю і перцем.
Розігріла сковороду на великому вогні. Коли сковорода розігрілася, поклала туди м'ясо, чебрець і роздавлений прямо в шкірці часник. Обсмажила по 3 хвилини з кожного боку до рум'яності. У мене були досить тонкі шматки, тому мені 3 хвилини вистачило. Смажити свинину не дуже просто, тому що з кров'ю її їсти не можна, а без крові вона дуже швидко висихає.
Ближче до кінця кидаю шматочок вершкового масла і поливаю ним свинину кілька разів прямо ложкою.
Власне, свинина готова, салат готовий. Я ще зварила до цієї справи нейтральний рис басматі в якості гарніру. Це просто дивовижне блюдо.
Смачного!