Відкрити категорії

Курка в кефірі




Цей простий і досить швидкий рецепт неймовірно смачної курки в кефірі, яку ми запікаємо в духовці, мені відомий ще з ранньої юності. Тоді він мав велику популярність, але згодом її витіснили більш нові і модні способи запікання птиці. Тому я з величезним задоволенням нагадую вам про нього і настійно рекомендую запекти таку чудову курку.

Попереднє маринування в кефірі дає їй чудову соковитість і ніжність. Блюдо виходить чудове на смак і має прекрасну рум'яну хрустку скоринку. Незважаючи на доступність і простоту, така страва по достоїнству може займати почесне місце на будь-якому святковому столі.

Інгредієнти:
1 середня курка (1,3-1,5 кг);
350-450 мл кефіру;
сіль, спеції за смаком;
100 мл гострої аджики;
2 болгарських перця;
1 головка часнику.

Готуємо курочку в кефірі в духовці.


Курку промиваємо під проточною водою. Відрізаємо все зайве, розрізаємо на порційні шматочки і обсушуємо паперовим рушником.

1


Кефір змішуємо з аджикою, сіллю, перцем, улюбленими приправами.

2


Заливаємо курку. Залишаємо так для маринування на кілька годин, а краще на ніч у холодильнику.

3


Форму для запікання застеляємо фольгою або пекарським папером, викладаємо птицю і додаємо трохи кефіру маринаду. Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 30-35.

4


Потім розкладаємо між шматочками болгарський перець, який ріжемо крупно, і часточки часнику (я використовую неочищений, знімається тільки верхнє лушпиння). Злегка поливаємо маринадом і знову готуємо в духовці.

5


Ще хвилин 30-35 до м'якості, повної готовності і красивою рум'яності.

6


Приємного смаку!


Курка в кефірі
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com