Курка в кефірі
Цей простий і досить швидкий рецепт неймовірно смачної курки в кефірі, яку ми запікаємо в духовці, мені відомий ще з ранньої юності. Тоді він мав велику популярність, але згодом її витіснили більш нові і модні способи запікання птиці. Тому я з величезним задоволенням нагадую вам про нього і настійно рекомендую запекти таку чудову курку.
Попереднє маринування в кефірі дає їй чудову соковитість і ніжність. Блюдо виходить чудове на смак і має прекрасну рум'яну хрустку скоринку. Незважаючи на доступність і простоту, така страва по достоїнству може займати почесне місце на будь-якому святковому столі.
Інгредієнти:
1 середня курка (1,3-1,5 кг);
350-450 мл кефіру;
сіль, спеції за смаком;
100 мл гострої аджики;
2 болгарських перця;
1 головка часнику.
Готуємо курочку в кефірі в духовці.
Курку промиваємо під проточною водою. Відрізаємо все зайве, розрізаємо на порційні шматочки і обсушуємо паперовим рушником.
Кефір змішуємо з аджикою, сіллю, перцем, улюбленими приправами.
Заливаємо курку. Залишаємо так для маринування на кілька годин, а краще на ніч у холодильнику.
Форму для запікання застеляємо фольгою або пекарським папером, викладаємо птицю і додаємо трохи кефіру маринаду. Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 30-35.
Потім розкладаємо між шматочками болгарський перець, який ріжемо крупно, і часточки часнику (я використовую неочищений, знімається тільки верхнє лушпиння). Злегка поливаємо маринадом і знову готуємо в духовці.
Ще хвилин 30-35 до м'якості, повної готовності і красивою рум'яності.
Приємного смаку!