М'ясо в яблуках під маринадом на вечерю
Люблю м'ясо всяке і по-всякому. З ним цікаво експериментувати і їм приємно дивувати.
Інгредієнти:
корейка свиняча - 2 скибки (шматочки візьміть товстіше, але рівномірної структури, враховуючи те, що його потрібно буде розрізати у формі кишеньки. Я використовувала корейку на кісточці);
яблуко велике і соковите - 1 шт.;
броколі для гарніру - 400 г;
1 цибулина;
гірчиця - 1 ч. л.;
чебрець, суміш з білого, червоного і чорного перцю, пастернака, сушеного часнику і паприки (моя стандартна суміш, яку я завжди використовую при смаженні м'яса), сіль.
Для маринаду:
2 ст. л оливкового масла;
80 мл. білого бальзамічного оцту;
2 зубчики часнику;
2 ч. л. чебрецю.
Як готувати м'ясо.
Насамперед потрібно підготувати м'ясо. Для цього кожен кусень потрібно розрізати вздовж у вигляді кишеньки, але не до кінця. Якщо корейка на ребрі - дорізаємо до кісточки.
Тепер приготуємо маринад. У миску вливаємо 2 столові ложки оливкової олії, додаємо в нього 2 чайні ложки чебрецю, 1-2 чайні ложки суміші для м'яса, про яку я говорив в інгредієнтах, видавлюємо 2 зубчики часнику, додаємо 80 мл бальзамічного оцту і добре перемішуємо.
Тепер потрібно добре натерти шматки м'яса з усіх боків маринадом. До речі, незважаючи на слово оцет в назві, бальзамічний оцет за способом приготування дуже відрізняється від традиційного оцту, який багатьма не любимий і навіть протипоказаний. Робимо це як зовні скибок м'яса, так і всередині - у "кишеньці". Всередині це робити акуратно, щоб випадково не розділити шматки навпіл.
Після цього укладаємо корейку в миску з маринадом і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі.
Після години можна приступати до приготування вечері. Цибулю порізати півкільцями, трохи обсмажити в оливковій олії, потім поперчити і посолити, додати чайну ложку гірчиці і чебрець на кінчику ножа, і добре перемішати. Продовжувати пасерувати ще протягом 1 хвилини.
Потім отриманий ароматно-гірчичну цибулю кладемо всередину кишеньок нашого м'яса. Краї зшиваємо дерев'яними зубочистками.
На сковороді розігріваємо рослинне або оливкове масло майже до кипіння і лише потім кладемо нашпиговані скибки. Корейку смажимо на сильному вогні в киплячому маслі. До речі, дуже добре це блюдо готувати у дворі на грилі.
Паралельно підготуємо броколі для гарніру. Для цього брокколі досить обсмажити протягом 10 хвилин у вершковому маслі.
Разом з м'ясом або після в киплячому маслі пасеруємо порізані кільцями яблука. Час пасерування - 15-20 секунд з кожної сторони.
Для подачі на стіл, викладаємо на блюдо запашні скибки, обкладаємо його шиплячими соковитими яблуками і додаємо брокколі.
Сік яблука, змішаний зі смальцем, що виділився з м'яса маринадом, стікаючи, покриває м'ясо неймовірно смачним соусом. Без перебільшення. Приємного смаку!