Соте з яловичини
Соте — універсальне блюдо і швидше являє собою не визначений перелік незмінних продуктів , а технологію їх приготування. Так, сьогодні ми будемо готувати соте з яловичини і овочів в духовці, а в якості соусу будемо використовувати холодне сухе вино. Таке поєднання продуктів і спосіб їх приготування дозволять смаку страви стати по-справжньому ніжним і глибоким. Соте з яловичини — ідеальна вечеря .
Спеції так само, як і овочі, можна підбирати по своєму смаку. Чебрець, базилік і розмарин чудово поєднуються з яловичиною і саме тому ми рекомендуємо вам їх використовувати. Ви легко зможете приготувати таке смачне соте в домашніх умовах: воно чудово підійде на сніданок , обід і вечерю . Яловичина в поєднанні з овочами — збалансована страва в будь-який час року.
Інгредієнти:
нежирна яловичина - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
великий помідор - 2 шт.;
перець солодкий болгарський - 2 шт.;
біле сухе вино - 1 келих;
розмарин - за смаком;
харчова сіль - за смаком.
Як приготувати соте.
Промиваємо м'ясо в холодній воді і сушимо паперовим рушником, після цього нарізаємо не дуже великими продовгуватими брусочками так, як показано на фото. Форму для запікання застеляємо фольгою, поверх неї викладаємо шматочки підготовленої яловичини.
Всі зазначені овочі ретельно миємо в холодній воді, при необхідності очищаємо. Придбайте щільні помідори для того, щоб їх можна було легко розрізати. Нарізаємо овочі невеликими акуратними кубиками й викладаємо у форму поверх шматочків яловичини.
Перець готуємо наступним чином: промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і зелену плодоніжку. Тільки після цього нарізаємо перець не дуже тонкою соломкою і відправляємо в форму слідом за помідорами.
Ріпчасті цибулини нарізаємо так, як вам найбільше подобається і так само, як і інші овочі, викладаємо поверх м'яса. Засипаємо необхідне за вашим смаком кількість зазначених спецій, солимо. Заливаємо яловичину з овочами у формі холодним вином.
Акуратно загортаємо краї фольги над м'ясом нещільно. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів, відправляємо в неї форму з соте і запікаємо страву протягом 60 хвилин до повного приготування. За 5-7 хвилин до кінця готування можна злегка розгорнути фольгу для того, щоб інгредієнти підрум'янилися.
Готове блюдо викладаємо на тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачне соте з яловичиною та овочами приготоване в духовці готово.
Приємного смаку!