Відкрити категорії

Курка з кускусом в духовці




Інгредієнти для курки:
курка – 1 шт.;
зіра – 1 ч. л.;
копчена паприка – 1 ч. л. (можна замінити звичайною паприкою);
коріандр – 1 ч. л.;
сіль, перець – за смаком;
рослинна олія – 1 ст. л.;
лимон – 1 шт.

Інгредієнти для гарніру:
кускус – 1 стакан;
цибуля червона – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
перець болгарський – 2 шт.;
сіль, перець – за смаком;
м'ята свіжа – 3 гілки.

Як приготувати курку з кускусом в духовці.


Підготувала інгредієнти. Зрізала попкову залозу (на викид) і крайні фаланги крил (в морозилку на бульйон).

1


Насипала спеції для маринаду.

2


Змолола спеції для маринаду. Додала масло, перемішала.

3


Курку обмазала маринадом зсередини і зовні і поклала в таз під кришку в холодильник. У мене було до вечері кілька годин. Але можна і відразу смажити, не принципово.

4


Овочі. Червоної цибулі не було, пішла звичайна. У мене все дрібне, тому кількість тут трохи збільшена.

5


Овочі почистила, перець зрізала пелюстками, у лимона відрізала попки.

6


Перець залишила в спокої, моркву і цибулю порізала на четвертинки. Потрібні великі шматки.

7


Лимон запихала в черевце до курки.

8


Курку поклала на глибоке деко. І відправила запікати. Запікання роблю в 2 етапи: спочатку 15 хвилин на 200 градусах (духовка розігріта), щоб запечатати.

9


Потім дістаю, зменшую вогонь і буду смажити ще 1 годину на 180 градусах з овочами. Так що, повторюся, дістаю і додаю овочі. Овочі будуть карамелізувати в курячому жирі. Це будуть дуже смачні смажені овочі. Періодично духовку треба перевіряти, курку поливати соками, а овочі просто контролювати, щоб не згоріли. У всіх різні духовки і різної товщини шматки.

10


Коли все пожарилося, разом або по черзі, прибираю все з дека на тарілку.

11


На деко насипаю кускус.

12


Заливаю двома склянками води (пропорція 1:2).

13


Розчиняю прижарки у воді і відправляю лист назад в гарячу духовку на 5 хвилин.

14


Овочі поки ріжу більш дрібно.

15


Кускус, готовий. Він швидко ввібрав воду разом з розчиненими в ній прижарками.

16


Я додала туди порізані овочі і соки, які витекли з курки.

17


Перемішала все гарненько.

18


Додала до смаку соку лимона з черевця (я додаю не більше половини).

19


Додала свіжої м'яти, тільки листя. Без м'яти обійтися не можна. Ну, тобто, можна, але свіжа м'ята сильно впливає на смак.

20


Спробувала і збалансувала сіль, кислоту і перець. Солодкість дають запечені овочі.

21


Смачного!


Курка з кускусом в духовці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com