Відкрити категорії

Домашні вареники з сиром




Ну хто з нас не любить вареники? Напевно, немає такої людини, який встояв би перед цим блюдом, стала в нашій родині доброю традицією. Саме домашні вареники — ніжні, м'які, вони зникають у нас просто зі швидкістю звуку і не йдуть ні в яке порівняння з магазинними. А ось до вареників з сиром у нашій родині ставлення особливе — готую їх рідко, але якщо вже роблю це, то тільки з домашнім із сиром та домашньою сметаною, так що можете уявити собі, яка смакота виходить.

Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту;
трохи теплої води;
1 куряче яйце;
невелика щіпка солі крупного помелу.

Для начинки:
домашній сир;
1 яйце куряче;
трохи солі;
невеликий шматочок вершкового масла — змастити вареники;
домашня сметана.

Покрокове приготування вареників.


Почнемо з приготування тіста для вареників. У цьому питанні головним фактором залишається правильний вибір борошна. Борошно треба вибирати обов'язково вищого сорту і хорошої якості. Якщо борошно буде поганої якості, то тісто для вареників може «поплисти», ліпити їх буде дуже складно, та й самі вони розповзуться. Висипаємо борошно в глибоку ємність, додаємо туди 1 куряче яйце, сіль і трохи теплої води.

1

Змішуємо всі компоненти, поки не вийде тісто без грудочок. Воно в мене вийшло занадто рідким.

2


Тому потихеньку починаємо додавати в нього борошно, поки воно не стане густим і трохи туговатим. Тісто для вареників необхідно добре вимісити, щоб потім було легше з ним працювати. Коли тісто готове, залишаємо його, щоб трохи постояло.

3


Займемося приготуванням начинки для вареників. Беремо глибоку миску і висипаємо в неї домашній сир. Я використовую нежирний сир.

4


Додаємо до нього куряче яйце і невелику щіпку солі. Яйце додасть сиру в'язкості і він не буде розсипатися при спробі зліпити вареник.

5


Гарненько вимішуємо всі компоненти до утворення однорідної маси. Якщо сиру багато, то можна додати ще одне яйце, але уважно стежте за тим, щоб сирна маса не стала занадто рідкою в результаті, а то вона попливе.

6


Повертаємося до нашого тіста. Ріжемо його смужками і скачуємо подобу ковбаски.

7


Кожну таку ковбаску ріжемо на невеликі шматочки.

8


Робимо з кожної кульки невеликого розміру.

9


Потім кожну кульку за допомогою качалки розгортаємо в тоненький коржик.

10


Розправляємо її і на середину викладаємо сирну начинку.

11


Згинаємо майбутній вареник навпіл і акуратно защипуємо краї, щоб начинка не випадали. Ось такий вареник у мене вийшов.

12


Готові вареники викладаємо на посипану борошном поверхню.

13


Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Відправляємо вареники в киплячу воду і чекаємо, поки вони спливуть. Особисто я даю їм спливти два рази, як вчила мене моя мама, а потім вже виймаю їх з каструлі.

14


Перед подачею на стіл додаю в миску з варениками шматочок вершкового масла, щоб вони не злиплися в результаті. Подавати вареники з сиром краще всього з домашньою сметаною.

15


Приємного смаку!

Важливі замітки.


- Якщо немає можливості купити домашній сир, то можна використовувати й магазинний, але вибирати тоді краще зернистий.

- Домашню сметану можна замінити магазинною, але вибирайте не порошкову, а хоча б більш-менш натуральну.


Домашні вареники з сиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com