Човники з м'ясом
Якщо раптом є листкове тісто в будинку, тоді можете приготувати човники. В якості начинки можна використовувати картопляне пюре, а також м'ясо (беріть будь-яке), яке треба обсмажують з цибулею.
Ще знадобляться солоні огірки, але вони не повинні пахнути оцтом. Коли сформуєте човники, треба поставити їх у духовку, проте пам'ятайте, що ваша начинка вже готова, тому треба почекати, поки пропечеться тісто. З-за яйця, яким змащують поверхню, страва набуває золоту шкуринку. А ще готові човники ви можете прикрасити зеленню.
Варто сказати, що такі човники з листкового тіста – це повноцінна вечеря, адже включають в себе м'ясо, закуску, гарнір і хліб. При цьому виглядають вони досить колоритно і схожі на великий вареник, з якого визирає гарнір. Смак страви – це поєднання пюре з картоплі і м'яса, тому ніхто не залишиться байдужим. А солоні огірки лише підкреслять чудовий смак. Загалом, приготуйте блюдо і самі переконаєтеся в його перевагах!
Інгредієнти:
1 кг картоплі;
1 велика цибулина;
400 г м'яса;
3-4 шт. солоних огірків;
1 яйце;
500 г листкового тіста;
50 г твердого сиру (не обов'язково).
Готуємо човники.
Відваріть картоплю і зробіть пюре. Потім поріжте м'ясо на шматочки. Цибулю наріжте півкільцями. Далі м'ясо обсмажте на сильному вогні, постійно перемішуючи, 3 хв., потім покладіть цибулю, перемішайте, уменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 10 хв. Далі відкрийте кришку і випаровуйте сік 4 хв. на середньому вогні.
Поріжте солоні огірки півкільцями або соломкою. Можна взяти побільше даного інгредієнта. Тепер розділіть розморожене тісто на 4 частини і розкачайте. Краї отриманого прямокутника повинні бути трохи тонше середини. Далі покладіть в центр пару столових ложок (з гіркою) пюре і обсмаженого м'яса, а також порізані огірки. А з боків зробіть поздовжні розрізи.
І загорніть кожну сторону по черзі, щоб був розріз в центрі. Надайте лодочкам відповідну форму, защепніть боки.
Потім покладіть все на деко і змастіть збитим яйцем, також можете полити пиріжки і всередині, а центр посипати натертим сиром.
Поставте блюдо в духовку, прогріту до 180 градусів. Човники з листкового тіста з картоплею, м'ясом і огірочками готові.
Дайте зарум'янитися близько 25 хвилин і подавайте!