Відкрити категорії

М'ясо по-французьки в духовці


М'ясо по-французьки в духовці


М'ясо по-французьки з картоплею і грибами в духовці - дуже відоме блюдо на території нашої країни. Головними її компонентами є м'ясо, цибуля, гриби, сир і соус. Вперше його приготували в Парижі для російського графа, звідки і взялася відома назва, проте часто можна почути і про картопляну запіканку, також відомої серед безлічі людей.

М'ясо по-французьки готується просто, возитися з приготуванням не потрібно, тільки нарізати інгредієнти викласти шарами і поставити в духовку. Ідеальний варіант для великої родини.

Інгредієнти:
м'ясо курки, свинини або яловичини - 500 г;
картопля - 4-5 шт.;
цибуля ріпчаста - 3-4 шт.;
гриби шампіньйони - 200 г;
помідори - 3-4 шт.;
сир - 200 г (типу Чеддера);
сметана - 100 г;
яйце - 3 шт.;
прованські трави – спеції;
морська сіль;
чорний перець;
оливкова олія.

Готуємо м'ясо по-французьки з картоплею і грибами.


Першим ділом включаємо духовку на 180-200 градусів і залишаємо нагріватися. Миємо й чистимо всі інгредієнти. Беремо глибоке деко або форму для запікання, змащуємо оливковою олією і ставимо поруч з обробною дошкою. Мій лист досить великий, якщо у вас він значно менше, уменшіть кількість всіх інгредієнтів у 2 рази. Тепер починаємо нарізати і викладати шарами продукти.

Починаємо з курячого філе. Ріжемо тонкими довгими смужками товщиною приблизно 0,5 см. Всі наступні продукти будуть нарізатися в таку ж товщину. Рівномірно викладаємо одним шаром на дно форми. Солимо, перчимо, посипаємо прованськими травами.

11


Наступний шар - картопля. Нарізаємо кружечками і викладаємо зверху курки. Трохи солимо, перчимо і приправляємо.

22

Рекламний блок
Печериці нарізаємо пластинами, рівномірно викладаємо третім шаром. Знову приправляємо.

33


Помідори нарізаємо кружечками. Розкладаємо і приправляємо.

44


Ріпчасту цибулю, звичайно, теж ріжемо кружальцями, знову розкладаємо і знову приправляємо.

55


Натираємо твердий сир на крупній тертці. Не обов'язково використовувати найдорожчий сир.

66


Готуємо соус. У класичному рецепті використовується соус Бешамель, який ви можете швидко приготувати. Але в цей раз я просто збила яйця і додала сметану, вийшло теж дуже смачно.

77


Добре збиваємо отриману суміш.

88


Посипаємо підготовлені шари хорошим шаром сиру і заливаємо яєчно-сметанною сумішшю або соусом бешамель.

99


Ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Якщо до цього часу сир не пропікся до рум'яної скоринки, включаємо гриль і готуємо ще хвилин 7-10. Обов'язково стежимо за процесом, щоб рум'янець не перетворився на вугіллячко. Якщо у вашої духовки гриля немає, просто включіть її на максимальну температуру і готуйте приблизно стільки ж часу до утворення рум'яної скоринки.

1010


М'ясо по-французьки з картоплею і грибами в духовці або картопляна запіканка готові!

1111


Розрізаємо її на рівні шматки і розкладаємо по тарілках.

1212


Смачного!

Рекламний блок
М'ясо по-французьки в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Смачно" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua